Szűcs Kinga első pontjai Olaszországban, Pesti Marcell alapemberré vált Hollandiában

Archív, Egyéb 2022 előttről

Egy győzelem és egy vereség Szakmáry Gréta csapatának, az Aydın Büyükşehir Belediyespor-nak az elmúlt heti mérlege. A török bajnokságban a Bolu Beleydiye Spor otthonában Szakmáry 15 pontja ellenére kapott ki 3:1-re az Aydin, amely így továbbra is a kilencedik helyen áll a bajnokságban. A Challenge-kupában az Ok Gacko elleni visszavágón, amelyet 3:0-ra nyert meg a csapat, Szakmáry Gréta nem kapott játéklehetőséget. A kupa következő körében az 1.MCM-Diamant Kaposvár lesz a török csapat ellenfele, a bajnokságban pedig legközelebb a tizenkettedik helyen álló Nilüfer Bld ellen folytatják Szakmáryék.

Olaszországban első pontjait szerezte Szűcs Kinga a VBC Trasporti Pesanti Casalmaggiore együttesében a Vero Volley Monza ellen elveszített mérkőzésen. Csapata jelenleg a nyolcadik helyen áll a 14 csapatos ligában, a hétvégén pedig a sereghajtó Trentino otthonába látogat.

Németh Anett nélkül nem ment a Potsdam-nak a Bundesligában: a csapat a Münster otthonában szenvedett 3:2-es vereséget. A Challenge-kupában viszont továbbjutott a Potsdam, amely 3:0-ra győzte le a portugál Kairos Pont Delgada-t, szintén Németh Anett nélkül.

Ott volt viszont a pályán – ha csak csereként is – Pallag Ágnes a Suhl együttesében, amely 3:1-re legyőzte a Vilsbiburg-ot. Ezzel a sikerrel Hollósy László együttese már az ötödik a bajnokságban, a Potsdam pedig a második. Hétvégén a Német Kupában lépnek pályára a csapatok: a Potsdam ellenfele a Vilsbiburg lesz, a Suhl pedig a Dresden együttesével találkozik.

 

A japán bajnokságban ezúttal nem rendeztek fordulót, így Pádár Krisztiánnak és Baróti Árpádnak is volt ideje feltöltődni a hétvégi meccsek előtt: a Toray Arrows az FC Tokyo ellen vív páros mérkőzést, a Suntory Sunbirds pedig a Panasonic Panthers ellen lép pályára kétszer egymás után.

Továbbra sincs jó formában a két magyart (Keen Cameron, Mikuláss-Koch Marcell) s foglalkoztató UVC-Holding Graz. Koch Róbert együttese a Közép-európai Ligában szenvedett 3:0-ás vereséget az OK ACH Volley Ljubljana együttesétől, így a hat forduló alatt megszerzett 4 pontjával hetedik a kilenccsapatos mezőnyben. A Graz a hétvégén a HAOK Mladost Zagreb ellen kezdhetik meg a felzárkózást.

A Gergye Rolanddal felálló OK Merkur Maribor viszont 3:1-re győzött a legutóbbi Közép-európai Liga-mérkőzésén az osztrák SK Zadruga Aich/Dob ellen, így a listavezető ACH-hoz hasonlóan 24 ponttal áll. Hétvégén bajnoki mérkőzés vár Gergyéékre a ligautolsó Triglav ellen. December elsején pedig elkezdődnek a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei, amelyben először a címvédő lengyel Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle ellen lépnek pályára.

Két mérkőzést is játszott Pesti Marcell holland együttese az Amysoft Lycurgus, felemás sikerrel. Az Active Living Orion elleni rangadót 3:1-re elbukták, a magyar játékos 11 pontot szerzett. A VoCasa elleni rangadót viszont már megnyerte az Amysoft Lycurgus 3:1-re, többek között Pesti 9 pontjának köszönhetően. A hétvégi fordulóban a Taurus lesz a groningeni csapat vendége.

 

A francia másodosztályú bajnokságban tovább menetel Horváth Kristóf együttese. A Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique a bajnokság hetedik fordulójában a Saint-Jean d’illai-t győzte le 3:1-re, a magyar ütőjátékos 9 pontot tett a közösbe. A hétvégi fordulóban a Martigues lesz a Saint-Nazaire ellenfele.