Férfi Eb: egy nyolcaddöntőt a Sport2 közvetít

Archív, Egyéb 2022 előttről

Lezárult a csoportkör a belga–francia–holland–szlovén közös rendezésű férfi Európa-bajnokságon, szombaton pedig egy kivétellel már a nyolcaddöntőket játsszák.

 

Ami a magyar érdekeltségeket illeti, a gyengébb kezdés után a német válogatott megemberelte magát és végül a csoport harmadik helyén jutott tovább, így a négy meccsen 30 pontig jutó Grózer György csapata a nyolcaddöntőre Hollandiába költözött, ahol ma éppen a házigazdákkal meccsel.

Ugyanebben a csoportban nem sikerült viszont kiharcolnia a továbbjutást sem a kazincbarcikai Marián Vitkót foglalkoztató szlovák csapatnak, sem pedig az osztrákoknak, ahol Koch Róbert a másodedző.

Bár gyengébb kezdés után két bravúros győzelmet is szerzett az éppen a mieink ellen továbbjutó észak-macedón csapat, amelynek soraiban a másik barcikai Vlado Milev 50 pontig jutott, azonban a körbeverések miatt, rosszabb szettaránnyal végül ők sem jutottak tovább.

Ami örömteli, hogy az Eb egyetlen magyar játékvezetője, Mezőffy Zsolt munkájával elégedettek voltak, így a mai belga–ukrán nyolcaddöntőn is tevékenykedni fog.

Ami egyébként az eddigi eredményeket illeti, eget rengető meglepetés nem született, a házigazda franciák, a szerbek, az oroszok és a világbajnok lengyelek maximális 15 ponttal nyerték a csoportjukat, de az igazi izgalmak csak most, az egyenes kieséses rendszerben következnek. Az egyik szombati nyolcaddöntőt pedig 20:30-tól a Sport2 televízió élőben közvetíti.

 

Az Eb szombati nyolcaddöntőinek programja:
16:00 Hollandia – Németország (Apeldoorn) 1:3
17:30 Oroszország – Görögország (Ljubljana) 3:0
17:30 Szerbia – Csehország (Antwerpen) 3:0
19:30 Franciaország – Finnország (Nantes) 3:0
20:00 Lengyelország – Spanyolország (Apeldoorn) 3:0
20:30 Szlovénia – Bulgária (Ljubljana – Sport2) 3:1
20:30 Belgium – Ukrajna (Antwerpen) 2:3
Vasárnap:
Olaszország – Törökország (Nantes) 3:0

A negyeddöntő párosítása, hétfő:
20:00 Németország – Lengyelország (Apeldoorn – Sport2)
20:30 Oroszország – Szlovénia (Ljubljana)
Kedd:
20:30 Szerbia – Ukrajna (Antwerpen)
20:45 Franciaország – Olaszország (Nantes – Sport2)