Nagy Eszter nyaralás alatt sem mellőzi a sportot

Archív, Egyéb 2022 előttről

Nagy Eszter, a női röplabda-válogatott 27 éves centerjátékosa alig várja, hogy a hosszú és fárasztó szezont követően végre kipihenhesse magát. A szombati, Ausztria elleni Európa-liga mérkőzés után elárulta, hogy az idén itthon tölti a nyarat, de nem lustálkodással, hanem aktív pihenéssel, amibe még egy-egy extrémsport is „belefér”.

− Tudod, hogy hova mész nyaralni?

− Egyelőre úgy fest, hogy Magyarországon és környékén töltöm a nyarat, hiszen az utóbbi hetekben rengeteget utaztam a válogatottal, így jobb lesz egy kicsit itthon maradni.

− Ha választani kellene a Balaton és a francia Riviéra között, melyik lenne a befutó?

− Most egyértelműen a Balatont választanám, de annál is jobban vágyok egy folyó melletti nyaralásra, akár a Tiszán, akár a Dunán.

− Általában mit csinálsz, amikor nyaralsz?

− Igyekszem akkor is aktív maradni, eltekintve az első pár naptól, amikor kipihenem a szezon fáradalmait. Az első pár nap után azonban megunom a heverészést, és úgy érzem, hogy csinálnom kell valamit. A kajak, a kerékpározás, a séta és a túrázás minden mennyiségben jöhet.

− És az extrém sportok?

− Ha bármelyik szembe jön velem, vállalom, legyen az kötélugrás vagy vadvízi evezés. Nyilván csak ésszel és óvatosan szabad ilyen sportokat űzni, hiszen felelősséggel tartozom magamért, így ha extrémsportolás közben sérülök meg, csak magamra vethetek. Szóval mindent csak a normális keretek között, a végletekig én sem megyek el.

Márványkövi Ferenc