Majdnem félezer résztvevő a hétvégi edzőtovábbképzésen

Archív, Szövetség 2022 előttről

Nagy sikerrel zajlott le a múlt hétvégén az idei, kötelező edzőtovábbképzés: a két nap alatt majdnem félezer edző volt ott a budaörsi Aramis-csarnokban.

 

Szombaton, amely elsősorban az utánpótlásedzőknek szólt, előbb az UTE vezetőedzője, Kántor Sándor tartott előadást „Az alkarérintés – az alapoktól a nyitásfogadásig” címmel, majd „Az akadémia rendszer felépítésének sajátosságai, kiválasztásról” értekezett Deme Gábor, a Jászberényi Röplabda Klub szakmai igazgatója. A minden évben szokásos játékszabályokkal kapcsolatos előadást Hóbor Béla tartotta, majd a napot Nagy Attila, a BRSE utánpótlás vezetőedzője zárta „A kosárérintés – az alapoktól a feladásig” témakörben.

A vasárnapi előadások elsősorban a felnőtt csapatok mesterei számára voltak inkább érdekesek. Ekkor a mérkőzéselemzések fontosságára hívta fel a figyelmet előadásában Hollósy László, a Fatum Nyíregyháza vezetőedzője, majd a nyitások stratégiájáról és taktikájáról beszélt Leonidas Gaitanakis, a TFSE női csapatának görög vezetőedzője. Ezen a napon Herpai László képviselte a játékvezetőket, majd Leiszt Máté, a Haladás VSE vezetőedzője tartott előadást a nyitásfogadás jelentőségéről.

A jelenleg nyilvántartott 865 edző közül szombaton 252-en, vasárnap pedig 235-en vettek részt az előadásokon, s a jelentkezők nagy száma miatt alig volt átfedés, így összesen majdnem félezren voltak jelen a két nap során. A képzés harmadik napja egyébként szeptember 29-én lesz, ugyancsak Budaörsön, de nem az Aramis-csarnokban, hanem a Városi Sportcsarnokban.