Nyolc közé jutott a Szombathelyi/Villám és a Hajós/Stréli páros is

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Az egyaránt magyar bajnok Szombathelyi Szandra, Villám Lilla kettős, valamint a Hajós Artúr, Stréli Bence páros is bejutott a legjobb nyolc közé a Lupa-tónál zajló World Tour strandröplabdaversenyen. Az immár negyedszer megrendezett tornán eddig ez volt a magyar versenyzők legjobb szereplése.

 

A férfiak csoporthelyosztóival kezdődött a szombati program, amelyen a Petik/Udvarhelyi, a Mikuláss-Koch/Szabó és az Oláh/Dóczi párosok is vereséget szenvedtek és ezzel búcsúztak.

Nem így Hajós Artúr és Stréli Bence, akik az 5. helyen kiemelt Appelgren/Hermann svéd párost győzték le két 22:20-as szettben, majd a nyolcaddöntőben a MacNeil/Hoey kanadai párosnál bizonyultak jobbnak a döntő játszmában. A négy közé kerülés már nem sikerült, mert az izraeli Elazar/Ohara duó már jobb volt a mieinknél.

Hasonló bravúrt hajtott végre a nőknél Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, akik már pénteken kiharcolták a nyolcaddöntőbe kerülést, ahol aztán parádés játékkal 21:13, 21:17-re győzték le a 2. kiemelt ciprusi Konsztantopolu/Angelopolu kettőst. Sajnos aztán nekik is egy izraeli páros, Dave és Sarikov állta útjukat.

Az immár negyedik alaklommal hazánkban megrendezett World Tour-versenyen eddig ez volt a magyar strandröplabdázók legjobb szereplése, ugyanis korábban még senkinek nem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé a mieink közül. Ezzel ráadásul beállították a magyar World Tour-rekordot, hiszen a férfiaknál ez korábban is Hajósnak és Strélinek sikerült egyszer, míg a nőknél Szabó Dorka és Háfra Dominika jutott be egyszer a negyeddöntőbe.

A World Tourral párhuzamosan zajlik a lányok U18-as és U20-as MEVZA-tornája. Az idősebbeknél Ratkai Panna és Vecsey Fanni megnyerte csoportját, de a másik négy párosunk is versenyben van még a végső győzelemért, míg az U18-asoknál a Réthelyi Orsolya/Szabó Anna, illetve a Honti-Majoros Chiara/Kun Stefánia párosok lettek első csoportjukban, de Breuer Mirtill és Varga Kinga is bejutott a legjobb nyolc közé.

A versenyek vasárnap zárulnak a Lupa Beachen.