Extraliga hírmorzsák – a héten eldől kik jutnak a négy közé a Magyar Kupában

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Lejátszották a Magyar Kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit: a Vasas visszavágott a Kaposvárnak, a Vegyész idegenben került előnybe a MAFC-cal szemben. Rutinos bolgár négyes ütővel erősített az UTE, a Vasas pedig japán liberót igazolt. Szokásos összefoglalónkban az Extraliga klubjainak legfontosabb heti történéseit összegezzük. 

Férfi Extraliga:

Véget ért a nemzetközi kupakaland a Pénzügyőr SE számára, ugyanis az ukrán Epicentr-Podolyany Horodok mindkét mérkőzést 3:1-re megnyerte és ezzel elbúcsúztatta a magyar bajnokot. A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén viszont könnyedén győztek a Rákosmente-Party.co együttese ellen, így jó helyzetből várják a szerdai folytatást.

A Fino-Kaposvár is három játszmában győzött a Dávid Zoltán vezette MÁV Előre SC-Foxconn ellen a Magyar Kupában: a kaposvári kispadon Ruben Wolochin helyett ezúttal Demeter György ült. A visszavágót január 4-én rendezik.

Rangadót játszott a kupában a MAFC-BME és a Vegyész RC Kazincbarcika: a meccset jobban kezdték a hazai pályán játszó fővárosaik, ám a 22 pontos Blázsovics Péter vezetésével végül a Vegyész felülkerekedett a MAFC-on. A visszavágót csütörtökön rendezik 17 órától, a mérkőzést a Hunvolley TV közvetíti.

A Kecskeméti RC a bajnokság után a kupában is legyőzte a Kistext SE csapatát, ám most csak egy szett erejéig tudta megnehezíteni a kecskemétiek dolgát a Kistext. Fundora Travieso és Argilagos Sogo is 19 ponttal segítette csapatát. A fővárosiak szerdán vághatnak vissza a kecskemétieknek.

A DEAC és a DKSE a Magyar Kupa korábbi szakaszaiban elbúcsúztak a küzdelmektől, így most minden erejükkel az Extraliga januári folytatására készülnek.

Női Extraliga:

Egy szettig tartotta a lépést a Fatum Nyíregyháza az Imoco Volley Conegliano elleni BL-mérkőzésen, ám az olasz sztárcsapat után feljebb kapcsolt, és könnyed győzelmet aratott. Sokáig nem pihenhetett Németh Szabolcs együttese, mert a DVTK várt rájuk a Magyar Kupában. Hiába készülhetett teljes csapatával a mérkőzésre a DVTK, a Fatum jó napot fogott ki, így könnyedén kerültek előnybe. A DVTK a csütörtöki visszavágón javíthat.

Az MTK ezúttal nem tudta megnehezíteni a Swietelsky-Békéscsaba dolgát, Tóth Gábor csapata a 15 pontos Sara Klisura vezetésével könnyen győzte le fővárosi ellenfelét és tett nagy lépést a négy közé jutásért. A visszavágót szombaton 17 órától rendezik Békéscsabán

A Magyar Kupa negyeddöntőjének slágermeccse a Vasas Óbuda és az 1.MCM-Diamant Kaposvár találkozója volt: a kaposváriak kezdték jobban a találkozót, ám a második játszmától magára talált a Vasas, onnantól kezdve nem is adták ki a kezükből az irányítást, így 3:1-re megnyerték az összecsapást. A mérkőzésen mutatkozott be a Vasas új igazolása, a liberó posztra érkező tapasztalt japán játékos, Bamba Yurika. Az új igazolásra Juhár Dalma elhúzódó sérülése miatt volt szükség. A kaposváriakra egy Challenge-kupa mérkőzés is várt: bár megszorongatták Szakmáry Gréta török csapatát, az Aydın Büyükşehir Belediyespor-t, szettet végül nem tudtak a kaposvári lányok. A Magyar Kupában vasárnap 18 órakor csap össze a Vasas és a Kaposvár.

A remek őszi szezont záró Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia a Magyar Kupában is menetel, ezúttal az UTE ellen diadalmaskodott három játszmában hazai pályán. Az újpesti együttesben ott volt az új igazolás, a bolgár Slavina Koleva: a rutinos négyes ütő komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Bár csapata sima vereséget szenvedett ő 8 pontjával csapata legeredményesebbje volt. A visszavágót pénteken rendezik majd.

A Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóit a Hunvolley TV közvetíti.