Női Extraliga: három szettes, de izgalmas meccsen nyert a Fatum

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A női röplabda Extraliga 6. fordulójának rangadóján a bajnoki címvédő Fatum-Nyíregyháza 3:0-s sikert aratott az idény eddigi meglepetéscsapata, a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen. Az eredmény ellenére két szett is nagyon szoros volt, sőt, ezekben a végjátékhoz érve még a vendégek vezettek.

 

Csak a szett elején tudta tartani a lépést a vendégcsapat a bajnokkal, 8:6 után azonban öt ponttal is megléptek a hazaiak, akik Radosová vezérletével végig magabiztosan vezettek és nyerték a játszmát 25:19-re.

A második játszmában azonban a balatonfürediek méltó ellenfelei voltak a hazaiaknak, végig fej fej mellett haladtak a csapatok, sőt 18:16-os nyíregyházi vezetést követően sorozatban hat pontot szereztek és nagyon közel álltak a szettarány kiegyenlítéséhez. Németh Szabolcs időkérése után azonban azonnal egyenlített a Fatum, majd játszmalabdához is jutottak, azonban az elsőt még hárították a vendégek, ám 25:24-nél a csereként beállt Bodovics ászával végül lezárta ezt a felvonást a hazai gárda (26:24).

Ez kissé sokkolta a Szent Benedeket, s így 5:1-es hazai vezetéssel kezdődött a harmadik játszma. Nem sokkal később már hattal is vezettek, de aztán megtorpantak a nyíregyháziak és Jimerson nyitássorozatával 13:11-re már a vendégek vezettek. Aztán meg Radosová három ászával megint a Fatumnál volt az előny, de nem sokáig, mert rövidesen megint a fürediek álltak jobban, s vezettek egészen 20:18-ra. Ekkor azonban Vaszileva nyitássorozatával meccslabdáig menetelt a hazai gárda. Az első kettőt azonban hárították a vendégek, de aztán Pintér Andrea lezárta a mérkőzést (25:22).

Ezzel a sikerrel a címvédő pontban beérte riválisát, és az egy meccsel kevesebbet játszó Vasassal együtt 12 ponttal állnak, eggyel lemaradva a Békéscsaba mögött.

 

Női Extraliga:
Fatum-Nyíregyháza – Szent Benedek RA 3:0 (19, 24, 22)
Continental Aréna, 220 néző. V: Jámbor, Szarka.
FATUM: Radosová 26, Lászlop 3, Vaida 13, Vaszileva 11, Pintér 4, Francesco 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Bodovics 1, Ana Tiemi 1. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
SZBRA: Szavovics 5, Vacsi, Sztijepics 9, Kiss G. 13, Jimerson 7, Iosia. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Koprivica 4, Bleicher R. 2, Lekics 2, Dimitrics, Szerényi. Vezetőedző: Dejan Desznyicsa.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagyszerű győzelmet arattunk a bajnokság meglepetés csapata ellen. Úgy gondolom a mai mérkőzésen nem volt kérdés, hogy ki volt jobb a pályán. Az elmúlt napok hullámzó teljesítménye után sikerült olyan játékot produkálni, amely a következő hetekre erőt adhat. Büszke vagyok a csapatomra és a szakmai stábra, hiszen mindenki dupla energiával dolgozott egész héten a mai siker elérésében. A jövő héten megkezdjük a nemzetközi szereplésünket a CHEMIK Police ellen a BAJNOKOK LIGÁJÁBAN. Szeretnénk felszabadultan játszani és méltóképpen képviselni a honi röplabdázást. Nagyon köszönjük a szurkolóink biztatását hiszen fantasztikus hangulatot teremtettek a lelátón.
Dejan Desznyicsa: – Nekünk ez volt az első 3:0-ás vereségünk, és ezt soha nem könnyű megélni. Nagyon erős ellenféllel találkoztunk, akik a jövő héten már a Bajnokok Ligájában játszanak majd. A második és harmadik szettet is lett volna lehetőségünk megnyerni, de nem tudtunk élni vele. Az egyik feladónk kisebb betegséggel küzdött a hét elején, nem tudtunk hat a hat ellen játszani. Nem történt tragédia a jövő héten a Kaposvár ellen zárjuk az alapszakasz első körét, nagyon fontos meccs lesz, arra készülünk.

 

HETI PROGRAM:
November 19., péntek
19:30 Szolnoki RK – Dág KSE (férfi NB I)

November 20., szombat
16:00 CoreComm-VESC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
18:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-BRSE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:30 MTK Budapest – Diósgyőri VTK (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – Budaörs (női NB I)

November 21., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vegyész RC-Kazincbarcika – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
17:00 Jászberény VT – Kispest SE (női NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga)
18:00 Pénzügyőr – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Fino Kaposvár – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 GLP Nyíregyháza – Rákosmente (férfi NB I)
19:00 MÁV Előre-Foxconn – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)