Drámai csatában győzött a Vasas Kaposváron

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Nagyszerű mérkőzést játszott egymással a Kaposvár és a Vasas: az első fordulóban mindkét csapat vereséget szenvedett, így volt miért javítaniuk. A fővárosiak kezdték jobban a mérkőzést, a Vasas a most bemutatkozó amerikai légiós, Malloy vezetésévelhamar nagy előnybe került, amit a szett végéig meg is tartott (13:25, 0:1). A második játszma viszont már szorosabban alakult, 22:22 után két ponttal meglépett a Kaposvár, és ugyan a Vasas Zernovic révén még szépített, de Grbac ütésével a Kaposváré lett a második szett (25:23, 1:1). A harmadik játékrész is nagyon szorosan alakult, a piros-kékek a lehető legjobbkor vették át a vezetést, amivel meg is nyerték a játszmát (23:25, 1:2). A negyedik szettben már nem engedték közel a hazaiak a Vasast, és végig magabiztosan vezetve nyertek és ezzel kiharcolták a döntő játszmát (25:18, 2:2). Hullámzó volt a játék az utolsó felvonásban, de egy-két ponttal többel egyik csapat sem tudott elhúzni. A hajrára a Vasas fordult előnnyel, és hiába harcolt nagyot a Kaposvár, végül a Vasasé lett a döntő szett, így az SZBRA elleni sikertelen döntő szett után ezúttal ők bírták jobban. (14:16, 2:3)

A forduló másik mérkőzésén a címvédő Fatum Nyíregyháza három játszmában győzte le az UTE-t. Az első szettben nagy csatára késztette az UTE a nyíregyháziakat, a végén azonban a FATUM koncentrált jobban, így övék lett a játszma (25:23, 1:0). A második szettben folyamatosan nőtt a két csapat közötti különbség, a magabiztosan röplabdázó nyíregyháziak könnyedén nyerték ezt a játékrészt (25:13, 2:0). A harmadik szettben hamar hatpontos előnybe került a házigazda, ezt pedig a szett végéig megtartotta, és ezzel második mérkőzését is megnyerte az Extraligában (25:17, 3:0).

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 2:3 (–13, 23, –23, 18, -14)
Kaposvár Aréna, 250 néző V: Mezőffy, Tillmann.
DIAMANT: Boshnakova 20, Wirth 6, Szedmák 10, Matic 17, Lemmens 14, Grbac 5. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Budai 1, Tóth J. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Vasas: Bojko 21, Papp 2, Malloy 12, Török 5, Abdulazimova 20, Király-Tálas 2. Csere: Takács (liberó), Zernovic 6, Kump, Vezsenyi 3, Fábián, Kalicanin 6. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe:
– Első szettet leszámítva egy nagyon szoros mérkőzést játszottunk a Vasassal. Egy 5 játszmás mérkőzés végén nüanszok dönthetnek. Sajnos ma este nem állt mellettünk Fortuna. Nagyot küzdött a csapat. Dolgozunk tovább, hogy az ilyen mérkőzések a mi oldalunkra billenjen.
Giannisz Atanaszopulosz:
– Az elmúlt két találkozóhoz képest sokkal jobban koncentráltunk és nem hibáztunk az ötödik szettben, akkor sem remegtünk meg, amikor az ellenfél egy szerencsés ásszal kiegyeníltett. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, főleg, hogy a kezdő liberónk, Juhár Dalma nem volt ma itt. Neki, Melának és Paulának is ajánljuk a mai sikert, reméljük, miharabb csatlakozhatnak hozzánk. A csapat mellett külön gratulálok Alindának és Dorotinak is, mert csak egy edzésünk volt arra, hogy ebben a felállásban gyakoroljunk, ők pedig remekül megoldották a feladatukat.

FATUM-Nyíregyháza – UTE 3:0 (23, 13, 17)
Continental Aréna, 410 néző. V: Horváth M., Adler.
FATUM: Ana Tiemi 1, Radosova 15, Bodovics 3, Burazer 7, Vaszileva 12, Pintér 9. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók),Francesco 1, Dékány 2, Vaida 7, Glavinic 3, Bogár. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
UTE: Atanaszova 6, Gyimes 6, Bagyinka 5, Krasteva 14, Szatmári 2, Manninger 3. Csere:  Karabasheva (liberó), Morozo, 1, Kis, Durst, Szabó 3. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagyon örülök a szezon első hazai győzelmének. Az első szettben játékosaim kicsit zavarodottan kezdtek. Talán szokatlan és furcsa volt számukra, hogy újra nézőktől hangos a lelátó. A játszma közepére sikerült magunkhoz térni és azt a játékot, formát mutatni, ami igazán a mi csapatunk védjegye. Úgy gondolom a második és harmadik szettben egyértelműen uraltuk a mérkőzést és a mi akaratunk érvényesült a pályán. Gratulálok a csapatomnak. Megyünk tovább hiszen jövő héten újabb feladat vár ránk a Vasas ellen idegenben. Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóinknak. Köszönjük a biztatást! Találkozzunk a következő mérkőzésen is!
Horváth András:
 – Az első játszmában ahogy játszottunk, amilyen akarással, az teljesen elfogadható és teljesen jó volt. Ezt kell kinyújtanunk hosszabb időre. Egy kicsit elveszítettük a lendületünket és a stabilitásunkat a második játszmától, illetve a harmadik szettben a kezdés nem volt megfelelő, és azt a nagy hátrányt nehéz egy Nyíregyháza ellen ledolgozni. Ettől függetlenül az első játszmában látottakkal teljesen elégedett vagyok, ezt kell megpróbálnunk kinyújtani minél hosszabb szakaszokra.