Szetthátrányból nyerte a Vegyész elleni rangadót a Pénzügyőr

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A férfi Extraliga vasárnapi rangadóján az első szoros játszmát ugyan a Vendég Kazincbarcika nyerte, ezt követően azonban az éllovas Pénzügyőr átvette az irányítást és őrzi bajnoki veretlenségét.

 

Férfi Extraliga:
LV Sport Pénzügyőr – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (–24, 20, 21, 16)
Kőér utca. V: Jámbor, Horváth M.
PSE: Magyar B. 1, Reffatti 9, Pedrao 14, Kovács Z. 22, Kiss D. 12, Rása 8. Csere: Feliciano (liberó), Solti, Szabó V. 4. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Páez 3, Ciupa 19, Juhász 6, Árva 10, Mineiro 10, Mihalj 7. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Péter, Bibók. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Juhász Péter jó megmozdulását követően a Vegyész szerezte az első pontot, majd Kovács Zoltán hátsó sorból egalizált. Nem sokkal később Páez Carlosék kétpontos előnyre tettek szert, és a jó játékuknak köszönhetően volt, hogy már négy ponttal is vezettek. Ekkor jött az első hazai időkérés, ami jól sült el Jókay Zoltán csapatának szempontjából, mivel ezt követően a Pénzügyőr folyamatosan zárkózott, és 19-nél már utol is érte a regnáló bajnokot. Sőt, sikerült átvennie a vezetést, de gyorsan fordított a Vegyész, és az idegek harcát végül a vendégek nyerték, miután Ivan Mihalj blokkolt eredményesen (24:26).
Remekül kezdte a második szettet a PSE, nem ismertek elveszett labdákat Kiss Dánielék. A hazaiak folyamatosan növelték előnyüket, miután kevesebb hibával játszottak, mint tették azt az első felvonásban. 16-12-nél le kellett cserélni a Pénzügyőr feladóját, Magyar Bálintot – aki nem sokkal később jelezte, jól van -, de ez nem zökkentette ki a budapestieket, magabiztosan sikerült egyenlíteniük (25:20).
Kereken egy órája vívtak már egymással a felek, amikor a harmadik szettet megkezdték. Fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a szett derekán a VRCK dolgozott ki kétpontos előnyt magának, jött is vissza a pályára Magyar a hazaiaknál. A hajához közeledve forrtak az indulatok, Toronyai Miklós hevesen reklamált egy PSE-pontot, amiért piros lapot kapott. A végjátékban a fővárosiak akarata érvényesült, másfél óra játék után előnybe kerültek (25:21).
Nem lazított a Pénzügyőr, Kovács vezérletével már a játszma elején nagy előnybe kerültek. Nem tudott megújulni a Kazincbarcika, és bár Jókay úgy fogalmazott játékosainak az egyik időkérés alatt, hogy „nincs még vége”, csapata jól és fegyelmezetten játszott, aminek köszönhetően magabiztos sikert aratott (25:16).

Edzői értékelés:
Jókay Zoltán:
– Az első szettben megint rengeteg hibát követtünk el, amellyel segítettük az ellenfelünk dolgát. Amikor javulni tudtunk a nyitás-fogadásban, akkor eltudtuk kezdeni azt a játékot játszani, amit tudunk és amire képesek vagyunk. Remélem rátértünk a „jó” útra és ez kitart a szezon végéig.
Toronyai Miklós: – Úgy éreztem, hogy a Pénzügyőr az első két szettben nem merte elvállalni a nyitásait, de ezt nem tudtuk kihasználni, tálcán kínáltuk fel a győzelmet a fővárosiaknak.

(Forrás: vrck.hu)