Az orosz első után az utolsó lesz este a Vasas ellenfele

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Kedden este 20 órától lép pályára a Vasas Óbuda a fehérorosz Mincsanszka Minszk ellen, a CEV Kupa nyolcaddöntőjében, a szerbiai Obrenovacban.

 

A piros-kékek hétfőn, koradélután rendben megérkeztek a szerbiai városba, és aznap már edzettek is egyet a mérkőzés helyszínén. Sajnos a tréning során történt egy kis baj is: a korábbi korosztályos válogatott center, Ambrosio Melaninak egy rossz földet érés után a térdét fájlalva ért véget az edzés, de pontos diagnózist csak az ilyenkor szükséges vizsgálatok után tudnak felállítani.

Ezt leszámítva a csapat jókedvűen, nagy elánnal végezte a gyakorlatokat és elszántan készül a keddi mérkőzésre – a klub facebook-oldalának beszámolója szerint.

A Vasas hosszabb szünet után a múlt héten két Szent Benedek elleni győzelemmel melegített a mai találkozóra. A budapesti csapat azok után került a CEV Kupába, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőjében kikapott az orosz bajnokság ellovasától, a Dinamo Moszkvától, míg a CEV Kupa az első fordulójában a svájci Düdingen visszalépett.

Így az orosz első után az orosz utolsó lett a piros-kékek ellenfele, a Mincsanka ugyanis nem hazája, hanem az orosz bajnokságban indul, eddigi nyolc mérkőzéséből azonban hetet elveszített, s csak egyszer győzött, így 4 ponttal a 14. helyen állnak. Győzniük a Szaratov (8.) ellen sikerült, míg a Kalinyingrádtól (5.) sikerül pontot szerezni. Ami a keretüket illeti, egy kivétellel csak fehérorosz játékosok alkotják, az egyetlen légiósuk az azeri Margarita Stepanenko.

Amennyiben a Vasasnak sikerül győznie, úgy szerdán a házigazda szerb Obrenovac és a szlovén Sempeter párharcának győztesével találkoznak.

A mérkőzést a youtube-on élőben is megtekinthetik: