Amerikában is megállja a helyét a magyar feladó

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A nehéz körülmények ellenére csapatszinten és egyénileg is sikeres őszt zárt Petrenkó Brigitta a Coastal Carolina University feladója. A vizsgák mellett szakított időt arra, hogy röviden visszatekintsen az őszi szezonra.

 

Nehéz szezonon vagy túl, hiszen a járvány miatt sok helyen el sem indult az egyetemi bajnokság, a Sun Belt Conference viszont úgy döntött, hogy elindítja a bajnokságot. Mennyivel volt másabb így játszani?

A járvány miatt idén nem a magszokott rendszer szerint játszottunk, de úgy gondolom, hogy hamar felvettük a ritmust. Mentálisan volt a legnehezebb bírni, hiszen minden héten teszteltek minket.

Ennek ellenére jó szezont futottatok.

Második helyen zártuk a szezont, a döntőt egy kiélezett meccsen veszítettük el 3:2-re, amikor Anett is megsérült sajnos. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra hiszen egészen a döntőig veretlenek voltunk és mindenki a maximumot nyújtotta egész szezon alatt. Egy volt a célunk, ami meglátszott a csapat mentalitásán.

És ha jól tudom, még lehet, hogy nincs is vége.

Az AVCA (Amerikai Röplabda-Edzők Szövetsége) szerint 14. helyen zártuk a szezont, így nagy esélyünk van, hogy ott legyünk az NCAA Championship-en tavasszal.

Bekerültél az Európa-bajnokság selejtezőire készülő válogatott keretébe is, várod már a közös munkát?

Nagyon boldog voltam, amikor Jakub Gluszak megkeresett, óriási megtiszteltetés, hogy ott lehetek a keretben. Még nem dolgoztam a mesterrel korábban, úgyhogy izgatottan várom a közös munkát, még ha lehet, hogy ez későbbre is csúszik az EB-selejtezők elhalasztása miatt.

A szezonnak egyelőre vége, most a pihenésé és a tanulásé a főszerep?

Két hete volt az utolsó mérkőzésünk, ami után kis pihenőt kaptunk, de nem álltunk le teljesen, folytatjuk az edzéseket. Az egyetemen most volt a záróvizsgák hete, úgyhogy most minden a tanulásról szólt.

Fotó: Coastal Carolina University