Megizzadt a PSE a férfi Extraligában, vendégsikerek az NB I-ben

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A kupagyőztes Pénzügyőr a sereghajtó DEAC-ot fogadta a férfi Extraliga vasárnapi mérkőzésén. A debreceniek ugyan végül háromszettes vereséget szenvedtek, de alaposan megnehezítették a sokkal esélyesebb fővárosiak dolgát, főleg a harmadik játszmában, amely végül 28:26-tal ért véget. Az NB I-ben teljes fordulót játszottak, a Dág Szegeden, a Szolnok Sümegen, a MÁV Előre pedig Miskolcon nyert, de utóbbiak legalább egy pontot otthon tudtak tartani.

 

Férfi Extraliga:
LV Sport Pénzügyőr – DEAC 3:0 (20, 22, 26)
Kőér utca, zárt kapuk mögött. V: Bátkai-Katona, Szabó P.
PÉNZÜGYŐR: Rása 7, Magyar B. 1, Reffatti 14, Flachner D. 5, Kovács Z. 15, Kiss D. 8. Csere: Feliciano, Bán (liberók), Szabó M. 7, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DEAC: Tóth A. 4, Bagics 7, Remete 4, Fazekas 10, Hubicska 7, Ádám 2. Csere: Mészáros Z., Nagy A. (liberók), Imre 3, Magyar T. 4, F. Nagy. Vezetőedző: Fodor Antal.
Jókay Zoltán: – Én kérek elnézést!
Fodor Antal: – Egy nagyon jó Pénzügyőrhöz jöttünk játszani, úgy érzem a csapatom felnőtt a feladathoz, a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk, ahogy ezt a pontok is mutatják. Egy hajszálon múlt, hogy játszmát nyerjünk. Gratulálok mindkét csapatnak!

 

Férfi NB I:
Vidux-Szegedi RSE – Dág 0:3 (–14, –17, –21)
Szeged, 25 néző. V: Varjasi, Soltész.
Legtöbb pont: Piti 19, ill. Kunert 14.
Nusser Elemér: – A körülményekhez képest tényleg helytálltunk, de a mai játék nem volt olyan jó, mint a tegnapi, persze erre lehetett is számítani a szombati kemény meccs és hosszú utazás után. Öt játékosunk is hiányzott, amit nagyon sajnálok, hiszen érzem: teljes kerettel ott lennénk ennek a csoportnak az elején. Öröm az ürömben, hogy most azok is sok játéklehetőséghez jutnak, akik egyébként jóval kevesebb percet töltenek a pályán tétmérkőzéseken.
Zirigh Balázs: – Nem a legjobb összeállításában pályára lépő Szeged dicséretesen küzdött, és a helyzetükben elismerés, hogy vállalták a meccset! A jelenlegi helyzetben, reális eredmény született, és örülök, hogy minden játékosom pályára léphetett! Csapatomat is elismerés illeti, mert teljesen komolyan vette a mérkőzést! Az az érzésem, hogy a komplett Szeged sok kellemetlen percet fog okozni ellenfeleinek!

 

Sümeg – Szolnok 1:3 (–22, 23, –21, –23)
Tapolca, 50 néző. V: Mezőffy, Éri.
Legtöbb pont: Péter 24, ill. Quintz 17.
Holdinger Szilárd: – Csalódott vagyok az eredmény miatt. Ami pozitívum, hogy az akarásban láttam fejlődést! A hiba még mindig sok volt, de dolgozunk tovább, hogy ne így legyen!
Gulyás Ferenc: – Fontos volt ez a mérkőzés. Mindenképpen a győzelem volt a cél. Szoros szetteket játszottunk, s fiataljaink a fáradtságuk ellenére is nagyon szép játékot nyújtottak. Gratulálok a csapatomnak.

 

MEAFC-Miskolc – MÁV Előre Bericap 2:3 (27, 22, –18, –15, –7)
Miskolc, 50 néző. V: Szél, Sík.
Legtöbb pont: Surányi 21, ill. Denin 27.
Bagó László: – A hiányzó játékosok okozta lyukakat két szetten keresztül tudtuk foltozgatni, de aztán kiismerhető lett a játékunk. Elfáradtunk. A hétközi betegségek és a duplaforduló sok volt.
Gelencsér Balázs: – Gratulálok a csapatnak, hiszen 0:2-ről sikerült fordítanunk! Az első szettért nagy kár, mert tetemes előnyünket nem tudtuk megtartani, és végül elbuktuk. A második játszmában érezhető volt, hogy a fejekben még ott motoszkálnak a történtek. A harmadik felvonástól kezdve azonban már a mi akaratunk érvényesült, és végül egy értékes győzelmet arattunk.