Ljubljanáig mentek a magyar szurkolók, hogy lássák Pádár Krisztiánt

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Fiának és csapata, a Fakel Novij Urengoj győzelmének is örülhetett a Pádár-család Ljubljanában, akik úgy döntöttek, hogy összeszedik a rokonságot, valamint Krisztián leghűségesebb szurkolóit, s együtt megtekintik a legmagasabban jegyzett magyar röplabdázó ljubljanai BL-meccsét. 

Sok magyar szurkoló, valamint a népes rokonság is a szlovén fővárosban tekintette meg Pádár Krisztiánt és csapatát a Fakel Novij Urengojt az ACH Ljubljana elleni a BL-mérkőzésen, a csoportkör utolsó találkozóján. Mivel Ljubljana nincs is olyan messze, Krisztián a húgai segítségével megszervezte, hogy a családja, szurkolói, barátai kimehessenek a meccsre és a helyszínen drukkolhassanak neki.

Az útitársakkal beszélgetve sok minden kiderült Krisztiánról, a motivációiról, hogy miért is játszik most éppen Oroszországban, hogy nagyon hiányzik a családjának, akik azonban tudják, hogy jó helyen van, Édesanyja nem is aggódik túlzottan, mert jól ismeri a fiát. A meccs előtt többen is azt várták, hogy a Fakel győzni fog, hiszen jobb képességű csapat a szlovén gárdánál és mindenki azt latolgatta, hogy Krisztián vajon hány ponttal fog megörvendeztetni minket.

Az oroszok olasz edzője azonban keresztülhúzta számításainkat, és Krisztiánt csak csereként a szettek hajrájában vetette be. Ahogyan azt a meccs után Krisztiántól és Édesapjától megtudtam, a csapat erősen tartalékos összeállításban lépett pályára, legnagyobb sztárjaik el sem utaztak Ljubljanába.

Az oroszok ennek ellenére magabiztosan kezdték a meccset, az első szettet Krisztián leütésével zárták le (18:25). Ezután megtáltosodni látszott a házigazda, a második szettben hamar elhúztak, a Fakel csak futott az eredmény után, 23:22-ig fel is jöttek, majd az első elhibázott szettlabdájuk után a másodikat már beütötték (25:23).

A harmadik szettben az előzőhöz hasonló volt a forgatókönyv, az oroszok nem találták a játékukat, 25:20-ra a szlovének vitték el ezt a szettet. A rövid szünetben az olasz mester felrázta a csapatát és többek között Krisztián jó játékának is köszönhetően nem hagytak kétséget afelől, hogy melyik a jobb csapat. Ezzel biztossá vált a pontszerzés és a csoportelsőség, így ennek tudatában mehettek fel az ötödik szettre a Fakel játékosai. Szoros, kiélezett szettet láthatott a szépszámú nézősereg, több nagyszerű mentést és szép pontokat, aminek a végén a vendégek örülhettek, akik így a BL legjobb nyolc csapata közé jutottak.

“Most lesz néhány könnyebb meccs, amin a sztárjaink pihennek, hogy aztán mire jön újra a BL-meccs kipihenten játsszanak – mondta Krisztián a meccs után – Szeretnénk minél messzebb jutni, egyértelműen a berlini szuperdöntő a célunk.” Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a Fakel most a legjobb orosz csapat a BL-ben, hiszen a korábbi sokszoros győztes Zenit Kazany nem tudott továbbjutni csoportjából.


Krisztián elmondta a meccs után, hogy mennyire örül, hogy ennyien eljöttek megnézni és szurkolni neki, látszódott rajta a meghatottság. A közös fotó a családdal és a barátokkal nem maradhatott el, külön-külön mindenkivel fotózkodott, aminek természetesen mindenki nagyon örült. “Ritkán tudjuk ezt így összehozni, de nagyon örülök, hogy itt van a családom, korábban még Belgiumba jöttek el egy-egy meccsemre.” Kérdésemre, hogy hiányzik-e neki a család, azt felelte, hogy nagyon hiányzik, de szerencsére gyakran beszélnek, ami jelentősen könnyít a helyzeten. Beszélgetésünkben szóba került a válogatott is, ahová Krisztián szívesen jönne, ha hívják, minden csak megbeszélés kérdése.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében Pádár Krisztiánra és csapatára az olasz Sir Sicoma Monini Perugia csapata vár, a mérkőzéseket március 4-én és 10-én rendezik.

Janzsó Miklós