Férfi NB I: ötödik szett döntött Debrecenben, szorongatták a Finót is

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Öt mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi NB I-ben. Az A-csoportban a címvédő Vegyész a Sümeget, a MAFC pedig a Szegedet győzte le magabiztosan. A B-ben a Pénzügyőr is simán nyert Székesfehérváron, a Dunaferr viszont alaposan megszorongatta a Fino Kaposvárt, Debrecenben pedig pontot szerzett a Szolnok, pedig a hazaiaknál újra játékra jelentkezett Bagics Balázs, de így is csak a döntő szettben 14:14 után tudta kicsikarni a győzelmet a DEAC.

 

Férfi NB I, A-csoport:
Vegyész RC Kazincbarcika – Sümegi RE 3:0 (13, 18, 13)
Legtöbb pont: Árva 13, ill. Matyiák 8.
Marek Kardos: – Végig irányítottuk a mérkőzést, de meglátjuk mi lesz, ha az ellenfél folyamatosan nyomás alatt tud majd tartani bennünket a nyitásaival.
Németh Zoltán: – Azt mondtam a fiúknak, hogy felszabadultan játsszanak, ebből sajnos sok nem valósult meg, mert a játékunk már az első játszmától akadozott. Fiatal csapatunk van, ez sajnos benne volt a pakliban.

 

MAFC-BME – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (16, 10, 16)
Legtöbb pont: Csoma 12, ill. Farkas B., Piti 6-6.
Nusser Elemér (Szeged): – A meccs úgy alakult, ahogy számítottuk, de lehetett volna jobb is, ha sikerült azt hoznunk, amit valóban tudunk. Több van a fiúkban, és ezt az edzéseken bizonyítják is. Csak az a helyzet, hogy amit a tréningeken tízből nyolc alkalommal jól megcsinálnak, abból alig látok valamit vissza a mérkőzéseken. Meg kell tanulnunk kihozni magunkból a maximumot, és megbecsülni a lehetőségeinket, hiszen hamarosan olyan találkozó vár ránk, amelyen nem pusztán győzelmi esélyünk lesz, de kötelező is lesz megnyerni. Ezúttal is voltak nagyon szép jelenetek, olyan pontszerzések, amelyekből sokkal több kell, és a srácok meg is tudják csinálni. Látszik, hogy még nem vettük fel az NB I tempóját, a fizikális rész mellett gondolkodásban is igaz ez, hiszen későn reagálunk olyan helyzetekre, amelyeket meg tudnánk oldani. Át kell állni fejben az NB I-re, fel kell gyorsulnunk, és most már sürget minket az idő.

 

B-csoport:
MÁV Előre-Bericap – Pénzügyőr 0:3 (–15, –21, –13)
Legtöbb pont: Kun, Salazar 8-8, ill. Kovács Z. 14.
Jókay Zoltán (PSE): – Ilyen mérkőzéseken mindig nehezebb motivációt találni, most ennyire sikerült.

 

Dunaferr – Fino Kaposvár 0:3 (–23, –25, –21)
Dunaújváros. V.: Varga A., Adler.
Dunaferr: Iván G. 1, Mészáros D. 16, Tomanóczy B. 4, Majoros 12, Laczi 9, Quintz 5. Csere: Gebhardt Á., Sümegi (liberók), Hatvany, Iván B. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Kaposvár: Keen 3, Bozóki 6, Makarov 8, Kalmár 8, Horváth K. 14, Nagy J. 7. Csere: Kiss M. (liberó), Kulcsár, Martinez, Bögöly 4, Kruzskov. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Az eredmény alakulása. I. játszma:
5:8, 12:16, 19:21. II. játszma: 8:6, 15:16, 21:20. III. játszma: 4:8, 13:16, 16:21.
Tomanóczy Tibor:
– Nagyon jó mérkőzést játszottunk, minden szettben volt tartásunk. A két csapat között az volt a különbség, hogy a Finónál a cserék a nagyon hozzá tudtak tenni játékhoz. Nekünk pedig tanulnunk kell a gyermeteg hibákból, hogy szettet tudjunk nyerni ilyen csapatok ellen is.

 

Debreceni EAC – Szolnok 3:2 (22, –22, 18, –17, 14)
Legtöbb pont: Hubicska 23, ill. Boa 17.
Fodor Antal: – Küzdelmes meccs volt, de nem játszottunk jól. Hogy mi görcsöltünk rá a kötelezőnek számító győzelemre, vagy az ellenfél volt a vártnál jobb, azt nem tudom. Végül erőlködéssel és akarással és meg tudtuk nyerni a meccset egy hajszállal. Inkább a küzdelem dominált, de így is örülök a győzelemnek, és talán így helyreáll a csapat önbizalma.
Gulyás Ferenc: – Mindent megtettünk a győzelemért, amire volt is esélyünk. Vannak még persze hibák, amiket azonban, ha sikerül kiküszöbölni, akkor a mi régiónkban lévő csapatokkal szemben bárkinek méltó ellenfelei lehetünk, és le is győzhetjük őket.