Mikuláss Koch Marcell Románia ellen debütálhat a felnőtt válogatottban

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Az UVC Holding Graz 19 éves feladója először kapott meghívót a nemzeti csapatba, sőt, mivel sohasem játszott magyar felnőtt klubcsapatban, hazai közönség ellen sem lépett még pályára teremröplabda-mérkőzésen. Már csak ezért is nagyon várja a jövő heti érdi mérkőzéseket.

Mi volt az első reakciód, amikor megtudtad, hogy tagja leszel a keretnek?

Természetesen nagyon örültem neki, hiszen minden sportolónak az a legfőbb célja, hogy bekerüljön hazája válogatottjába. Rengeteget dolgoztam ezért, és szeretném megmutatni, hogy helyem van a legjobbak között.

A szövetségi kapitány egyben a klubedződ is Grazban. Mit gondolsz, ez előnyt vagy hátrányt jelent számodra a válogatottnál?

Mindenképpen előnyt, hiszen jól ismer, minden nap látja, hogyan dolgozom, tisztában van az erősségeimmel és azzal is, hogy miben kell még fejlődnöm. Természetes, hogy bizonyítanom kell még, nemcsak neki, de saját magamnak is.

Elképzelted már, milyen lesz az első találkozás a keret tagjaival?

Nagyon várom már, hiszen a válogatott játékosok jelentős részét még nem ismerem személyesen, egy kicsit izgulok emiatt, de biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz az edzőtábor és a románok elleni két mérkőzés is. Ezek a találkozók már csak azért is különlegesek lesznek számomra, mert eddig még csak nyáron, strandröplabda-mérkőzéseken szerepeltem magyar közönség előtt – amikor pedig megszólal majd a Himnusz a meccsek előtt, az biztosan életre szóló élményt jelent majd.

Mi a legfontosabb célod ebben az egy hétben?

Tisztában vagyok azzal, hogy ebbe az edzőtáborba zömmel fiatalok kaptak meghívót, az, hogy ott lehetek, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy alapembere leszek a válogatottnak. Ugyanakkor hosszú távon természetesen ez a célom, és persze ott lebeg a szemem előtt a jövő nyári Ezüst Európa Liga is – hatalmas lépést jelentene a karrieremben, ha ott lehetnék a hazai rendezésű négyes döntőben. Ezért dolgozom minden nap a klubomban és természetesen a válogatott edzőtáborában is.

A Magyarország – Románia férfi válogatott mérkőzések december 21-én 17:30-kor, december 22-én pedig 16:30-kor kezdődnek az Érd Arénában. Az M4 Sport mindkét találkozót élőben közvetíti.