Az MRSZ megválasztotta az év legjobbjait

Archív, Szövetség 2022 előttről

A nőknél Szakmáry Gréta, a férfiaknál Magyar Bálint lett Az Év Röplabdázója! A strandröplabdázók közt a Szombathelyi Szandra-Villám Lilla, illetve a Hajós Artúr-Stréli Bence kettőst választotta a legjobbnak a szövetség.

 A nyár óta a török Aydin csapatában szereplő Szakmáry Gréta pályafutása során harmadik alkalommal kapta meg az elismerést, az Eb-nyolcaddöntős válogatott csapatkapitánya 2016 és 2017 után bizonyult ismét a legjobbnak.

Magyar Bálint először lett Az Év Játékosa, az Extraligát és a Magyar Kupát is megnyerő Pénzügyőr játékosa a válogatottal bronzérmes lett az Európa Ligában, az európai ranglistán pedig öt helyet lépett előre idén a nemzeti együttes. Magyar Bálint úgy fogalmazott, nem számított az elismerésre.

Váratlanul ért, hiszen ugyan a hazai porondon mindent megnyertünk a Pénzügyőrrel, a Magyar Kupában pedig az MVP-címet is megkaptam, de feladó ritkán szokott egyéni elismeréseket kapni. Az előző szezonunk remekül sikerült és idén is megvan az esélyünk, hogy újra megnyerjük a bajnokságot és a kupát is. Nagyon örülök ennek az elismerésnek és szeretném még minél többször megkapni, de természetesen a csapat sikere a legfontosabb.”

A strandröplabdázóknál nem történt meglepetés, mindkét nemnél az országos bajnokságot megnyerő páros bizonyult a legjobbnak. A hölgyeknél Szombathelyi Szandra ötödször kapta meg az elismerést, Villám Lilla viszont pályafutása során először lett az év legjobbja, a férfiaknál pedig 2018 és 2020 után harmadszor végzett az élen a Hajós Artúr-Stréli Bence kettős.

A két páros 2021-ben nemcsak a hazai mezőnyben bizonyított, hanem az országos bajnokságot követő héten a budapesti World Tour-versenyen is bejutottak a legjobb nyolc közé.