Extraliga hírmorzsák – fókuszban a Magyar Kupa

Archív, Egyéb 2022 előttről

Szokásos összefoglalónkban az Extraliga klubjainak legfontosabb heti történéseit összegezzük.

Férfi Extraliga:

A címvédő Pénzügyőr SE hazai pályán is megszenvedett a Dág KSE-vel: az idegenbeli találkozóhoz hasonlóan most is 3:1-es PSE siker született. Nehéz menet vár a héten a Pénzügyőrre, hiszen kedden és szerdán az ukrán Epicentr-Podolyany Horodok ellen lépnek pályára a Challenge-kupában, vasárnap pedig már a Magyar Kupa negyeddöntője következik. Ellenfelük a Rákosmente lesz, akik aranyszettben győzték le a DEAC csapatát. A debreceniek innentől fogva a bajnokságra koncentrálhatnak.

A Fino Kaposvár már korábban bejutott a legjobb nyolc közé, a hétvégén kiderült, hogy a MÁV Előre SC-Foxconn lesz az ellenfele, akik a Szolnokot fektették két vállra. Ellenfélre várt a MAFC-BME is: a fővárosiak a Vegyész RC Kazincbarcika ellen folytatják, akik hazai pályán is három játszmában győzték le a Nyíregyházát. Szabó Dávid 20 pontjával a nyolcaddöntő visszavágóinak legeredményesebb játékosa lett.

Minden játékosának lehetőséget tudott adni Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője a Vidux-Szegedi RSE elleni kupavisszavágón, melyet 3:0-val abszolváltak, így ott lesznek a nyolc között. Ellenfelük pedig a TFSE ellen győztes Kistext SE lesz.

A DKSE már korábban elbúcsúzott a kupaküzdelmektől, így Tomanóczy Tibor együttese már az Extraliga januári folytatására készülhet.

Női Extraliga:

A Magyar Kupában is menetel a Swietelsky-Békéscsaba: a csabai lányok a Gödöllőt győzték le magabiztosan. A Békéscsaba vezére az a Zólyomi Rebeka volt, akivel a mai napon hosszabbított szerződést a klub. A BRSE  az MTK-Budaörs párharc győztesével találkozik a szombati MK-negyeddöntőben. A röplabdázás mellett jótékonykodnak is a békéscsabaiak: a nehéz sorsú gyermekeket támogatják a Karácsonyi Angyalok elnevezésű jótékonysági akció keretein belül.

A világ egyik legjobb csapata érkezik Nyíregyházára, ugyanis az olasz Imoco Volley Conegliano lesz a Fatum Nyíregyháza ellenfele a Bajnokok Ligájában. A Magyar Kupában továbbjutott ugyan a csapat a MÁV Előre SC-Bericap ellenében, ám Németh Szabolcs vezetőedző cseppet sem volt elégedett játékosai teljesítményével. A folytatásban jobb játékot vár csapatától, amit előbb a Bajnokok Ligájában, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjében a DVTK ellen mutathatnak meg.

A Magyar Kupában már korábban továbbjutott a Vasas Óbuda, és várja a Kaposvár elleni negyeddöntőt, ahol van miért visszavágni a fővárosi együttesnek, hiszen az elmúlt szezonban a somogyiak ütötték el a Vasast az elődöntőtől. Az elmúlt napokban a MEVZA-ligában volt érdekelt a csapat: a Schwechat-ot hazai pályán győzték le, majd az OK Marina Kastela elleni párosmérkőzést is győzelemmel abszolválták (egy öt- és egy háromszettes siker a mérlegük).

A hétvégi Vasas elleni kupameccs előtt egy törökországi utazás vár az 1.MCM-Diamant Kaposvár együttesére, mert a Challenge-kupában Szakmáry Gréta csapata, az Aydın Büyükşehir Belediyespor ellen lépnek pályára.

Ott lesz a Magyar Kupa legjobb nyolc csapatat között a kiváló őszt produkáló Szent Benedek Balatonfüred Röplabda Akadémia, miután három játszmában hazai pályán is legyőzte a CoreComm-VESC együttesét. A jó szereplésüket az UTE ellen folytathatják.

Az ellen az UTE ellen, akik a Jászberényt múlták felül a legjobb 16 között, mindkét meccsüket 3:0-ra nyerve. A csapat vezére ezúttal Kis Dorottya volt: a fiatal négyes ütő 13 ponttal volt csapata legjobbja.

Az utolsó nyolcaddöntőt ma este 20 órától az MTK vívja a Budaörsi DSE-vel: a fővárosi kék-fehérek 3:0-ra nyerték az első összecsapást, így a mai találkozónak is ők az esélyesei. A párharc győztesére a Swietelsky-Békéscsaba vár, így könnyű dolga biztosan nem lesz a továbbjutónak.

A DVTK már korábban bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, most pedig ellenfelet is kapott: a címvédő Fatum Nyíregyháza ellen nem lesz könnyű dolga Farkas Mihály tanítványainak.