Magyar Kupa: a Rákosmente aranyszettben búcsúztatta a DEAC-ot

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Már csak egy-egy csapat hiányzik a legjobb nyolc mezőnyéből a Magyar Kupában. A vasárnapi férfi mérkőzések bombameglepetését az NB I-es Rákosmente okozta, amely ugyan 3:0-ra kikapott Debrecenben, mivel azonban az első találkozót technikai problémák miatt ők nyerték 3:0-ra következhetett az aranyszett, s a fővárosi csapat ebben 17:15-re jobbnak bizonyult az Extraligás DEAC-nál. A Dágnak is sikerült szettet nyernie a címvédő Pénzügyőrrel szemben, A Kecskemét és a Kistext, illetve az NB I-es MÁV Előre viszont gond nélkül került a negyeddöntőbe, csakúgy, mint a nőknél a Szent Benedek.

 

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő
TFSE – Kistext 0:3 (–11, –9, –15)
Budapest, Győri út, 30 néző. V: Villás, Csizmarik.
TFSE: Gyenes, Báder, Várbíró, Lónárt, Merkler, Márton. Csere: Nagy T., Szabó B. (liberók), Czita, Amits van Oyen. Vezetőedző: Ardon András.
KISTEXT: Garcia, Reffatti 14, Szabó M. 4, Kalmár 12, Gönczi 5, Makarov 7. Csere: Bán (liberó), Ghazal, Lassu, Óhidi, Bokor. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Továbbjutott a Kistext.

Visszavágó:
DEAC – Rákosmente 3:0 (17, 18, 23), aranyjátszma: 15:17
Debrecen, 50 néző. V: Csizmarik, Bodrogi.
DEAC: Tóth A. 4, Bagics 9, Remete 7, Fazekas 20, Veres 10, Kiss I. 3. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Ádám 4. Vezetőedző: Fodor Antal.
RÁKOSMENTE: Török R. 2, Sándor 2, Katona 11, Fenyő 12, Papp M. 1, Kókai 6. Csere: Farkas, Hartyányi (liberók), Nagy P. 6, Szalai T. 1, Tóth M. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– Ezzel a mérkőzéssel befejeztük a magyar kupa szereplésünknek, bár úgy gondoltam, hogy ezen az akadályok túl tudunk lépni. A meccs úgy is alakult, hogy 3:0-ás vezetésünk birtokában már csak az aranyszettet kellett volna megnyernünk, de a hajrá feszültségét nem tudtuk kezelni, és a koncentrációnk nem volt megfelelő, így 2 ponttal alul maradtunk.
Kovács Sándor: – Hullámvölgyekkel teli mérkőzést sikerült játszanunk, egy erős DEAC ellen. Van sok dolog, amit gyakorolnunk kell, sajnos akadozott ma a játékunk, de összességében amiért Debrecenbe utaztunk az meg van. Tovább jutottunk, ami a célunk volt.
Továbbjutott a Rákosmente aranyjátszmában.

Pénzügyőr SE – Dág KSE 3:1 (21, –20, 15, 12)
Budapest, Kőér utca, 53 néző. V: Árpás, Hóbor.
PSE: Pedro 10, Magyar, Dávid 8, Gacs 7, Majoros 12, De Sousa 15. Csere: Feliciano, Kozsuharov (liberók), Rása 6, Kiss D. 8, Szabó V. 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DÁG: Bakóczy 3, Kun 12, Sow 2, Oláh 11, Kara 8, Flachner D. 10. Csere: Bene (liberó), Majer, Balázs. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Sikerült másfél nap alatt elfelejtenünk röplabdázni, remélhetőleg ennyi idő alatt majd újra meg is tanulunk.
Továbbjutott a Pénzügyőr kettős győzelemmel.

MÁV Előre-Foxconn – Szolnoki RK 3:0 (18, 19, 16)
Székesfehérvár, Jáky József Szakközépiskola, 27 néző. V: Mezőffy, Farkas L.
MÁV ELŐRE: Kholman 7, Deliu 3, Boa 17, Kulcsár 7, Listanskis 10, Doda 11. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Sebestyén 1, Tóth K. 2. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
SZOLNOK: Acsai 2, Timár 1, Kunert 6, Bíró 4, Fenyvesi D. 7, Quintz 8. Csere: Kohajda (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Örülök a továbbjutásnak! Jövő héten szeretnénk meglepetést okozni a Kaposvár ellen.
Gulyás Ferenc: – Gratulálunk a Székesfehérvárnak további sok sikert kívánunk a Magyar Kupában.
Továbbjutott a MÁV Előre kettős győzelemmel.

Kecskeméti RC – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (17, 13, 22)
Kecskemét, 82 néző. V: Sík, Takács Á.
KECSKEMÉT: Baserio 10, Szidiropulosz 5, Fundora 3, Tomanóczy 10, Argilagos 9, Horváth B. 9. Csere: Gebhardt Á., Török (liberók), Bogdán 6, Kasnyik 4, Balla, Palánkai-Omoshebi 4. Vezetőedző: Nagy József.
SZEGED: Dileo 1, Demcsák 5, Csendes 4, Sarnyai 9, Pozzobon 14, Honti. Csere: Váradi, Borsi (liberók), Bodnár 1, Inhoff 2. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Edzői értékelés
Nagy József:
– Megfelelő fegyelmezettséggel tudtuk lejátszani a mérkőzést és bejutni a következő körbe. Annak különösen örültem, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott.
Nusser Elemér:
– Sajnálom a harmadik szettet, azt a játékrészt meg kellett volna nyernünk. Volt pár játékos, akitől többet vártam, mezőnyben meg kellett volna még fogni pár labdát a hajrában. Persze nem szabad elfelejteni, hogy az eredmény teljesen reális. Egy rendkívül hasznos edzésnek is felfogható a meccs, amelyen voltak kifejezetten szép megmozdulásaink is, pont ezért örültem volna a negyedik szettnek. Mindenki legalább annyit játszott, mint ahogy terveztem.
Továbbjutott a Kecskemét kettős győzelemmel.

A férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása ágrajz szerint:
MAFC BME – GLP Nyíregyháza/Vegyész RC Kazincbarcika (0:3, december 6.)
MÁV Előre SC-Foxconn – FINO Kaposvár
Kistext – Kecskeméti RC
Rákosmente – Pénzügyőr
A negyeddöntőt december 12-én és 19-én, az elődöntőt január 9-én és 16-án játsszák. A döntőt március 12-13-án rendezik mindkét nem számára a tervek szerint.

 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:
Szent Benedek RA – CoreComm VESC 3:0 (16, 7, 24)
Balatonfüred, 117 néző. V: Szabó P., Adler.
SZBRA: Bleicher R. 4, Szavovics 5, Koprivica 12, Sztijepics 11, Kiss G. 11, Jimerson 2. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Szerényi, Vacsi 4, Iosia, Dimitrics 1, Lekics 3. Vezetőedző: Dejan Desnica.
VESC: Bozsó 1, Huck 1, Sherwin 10, Miklós 8, Molnár-Pintér 5, Hajós 5. Csere: Tóth L., Iglói (liberók), Pós 1, Monteiro. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Dejan Desnica:
– Gratulálok a játékosaimnak a továbbjutáshoz. A veszprémiek megmutatták, hogy egyetlen mérkőzésen sem szabad, hogy csökkenjen a figyelmünk, a harmadik szettben nagyon megnehezítették a dolgunkat. Még nincs vége az ősznek, jön az UTE elleni negyeddöntő, ahol tovább szeretnénk jutni, hogy a bajnokság után a kupában is szép őszt zárjunk.
Szokolikné Kalmár Judit: – Kicsit illetődötten kezdtek a lányok, de azért támadásban tudtunk jó megoldásokat választani. A második szettben a nyitásfogadásunk bizonytalanná vált, és ez a támadásra is rányomta a bélyegét. A harmadik szettben ki tudtuk azt használni, hogy cserejátékosok is pályára kerültek, és a nyitásfogadásunk is kiegyensúlyozottabb lett. Támadó volt a játékunk és az ellenfél elbizonytalanodott olyannyira, hogy vissza kellett cserélnie a kezdő játékosokat. Kicsin múlott a szettrablás, de így is elégedettek vagyunk a 3. szettben látottakkal. Gratulálok az ellenfélnek!
Továbbjutott a Szent Benedek kettős győzelemmel.

A női Magyar Kupa negyeddöntőjének párosítása ágrajz szerint:
Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár
Budaörsi DSE/MTK Budapest (0:3, december 7.) – Swietelsky-BRSE
Szent Benedek RA – Újpesti TE
Diósgyőri VTK – Fatum Nyíregyháza

A negyeddöntőt december 11-én és 18-án, az elődöntőt január 8-án és 15-én játsszák. A döntőt március 12-13-án rendezik a tervek szerint.

 

A NYOLCADDÖNTŐ TOVÁBBI PROGRAMJA:
December 6., hétfő
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – GLP Nyíregyháza (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)

December 7., kedd
20:00 MTK Budapest – Budaörsi DSE (női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó)