Remekeltek a magyar légiósok a nemzetközi kupákban

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Több külföldön játszó magyar is kiválóan teljesített valamelyik európai kupasorozatban: Pesti Marcell a CEV Kupában, Gergye Roland a Bajnokok Ligájában volt csapata legjobbja, Szakmáry Gréta pedig továbbra is nagyszerű formában játszik.

Szakmáry Gréta vezetésével könnyedén nyerte legutóbbi bajnokiját az Aydın Büyükşehir Belediyespor, a magyar ütőjátékos 24 pontjával a mérkőzés legjobbja volt. A bajnokság következő körében a ligaelső Vakifbank lesz az Aydin ellenfele december 4-én, december 7-én pedig az 1.MCM-Diamant Kaposvár ellen lépnek pályára a Challenge-kupában.

Nem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén a Bundesligában, a csapatok ugyanis a Német Kupában voltak érdekeltek. A magyaros csapatok felemásan teljesítettek: Németh Anett együttese, az SC Potsdam a magyar légiós nélkül győzte le 3:0-ra a Vilsbiburg-ot. A legjobb négy között a másik magyaros csapatot, a Vfb Suhl Lotto Thüringen-t 3:2-re  legyőző Dresdner SC lesz a Potsdamiak ellenfele. Pallag Ágnes immáron ott volt a pályán és 5 ponttal segítette csapatát. A Német Kupa elődöntőit december 21-én rendezik majd. A hétvégi fordulóban a Suhl a Münster vendége lesz, a Potsdam ezúttal nem lép pályára. Németh Anett együttes a Challenge-kupában december 7-én az olasz Savino del Bene Scandicci otthonában vendégeskedik, amelynek másodedzője Kántor Sándor.

Csereként lépett pályára a Casalmaggiore együttesében Szűcs Kinga, csapata könnyedén, 3:0-ra győzte le a Trentinót, így nyolcadik helyen állnak az olasz bajnokságban. Szűcsék a következő fordulóban a  Cuneo együttesét fogadják.

Véget ért az idei szezon a Coastal Carolina University csapata számára: Petrenkó Brigittáék eljutottak a konferencia-elődöntőig, ahol a magasabban rangsorolt Texas State Bobcats legyőzte őket. A magyar feladó csapata húzóembere volt a szezonban: a jó passzok mellett sok labdát mentett és a legtöbb ászt is ő ütötte.

A japán bajnokság leguttbbi fordulójában Pádár Krisztián kétszer is győzelemre vezette csapatát: a Toray Arrows mindkét mérkőzésén könnyedén győzött 3:0-ra az FC Tokyo ellen, és csak eggyel több vereségének köszönhetően második a tabellán a hozzá hasonlóan 29 pontos Oszaka mögött. A következő körben a bajnokság harmadik helyezettje, a Panasonic Panthers ellen lépnek pályára Pádárék a Panasonic Panthers ellen, amely Baróti Árpád csapatát, a Suntory Sunbirds-t múlta felül az előző körben. A következő fordulóban a Vita Miyoshi ellen javíthatnak majd.

Az UVC Holding Graz nem tudott győzni a HAOK Mladost Zagreb ellen a MEVZA Liga legutóbbi fordulójában: Keen Cameron egy ponttal segítette csapatát, Mikuláss-Koch Marcell csereként lépett pályára. Holnap az Union Raiffeisen Waldviertel otthonában vendégeskedik Koch Róbert együttese, majd december 5-én az OK Calcit Kamnikot fogadják.

Megkezdte Bajnokok Ligája-szereplését Gergye Roland csapata az OK Merkur Maribor: a magyar ütőjátékos 11 pontjával a csapata legjobbja volt a lengyel címvédő Grupa Azoty Kedzierzyn-Kozle elleni összecsapáson, amelyet a Maribor 3:0 arányban elveszített. Gergye Roland rápihenhetett a BL-mérkőzésre, ugyanis a hétvégi bajnoki fordulóban a HišaNaKolesihTriglav ellen csak a harmadik szettben szállt be, ám négy pont így is került a neve mellé a 3:0-ás maribori siker alkalmával. A  mariboriak a hétvégi fordulóban a Črnuče együttesét fogadják.

Vereséggel mutatkozott be a CEV Kupában az Amysoft Lycurgus. Pesti Marcell csapata 3:1-es vereséget szenvedett a Tours VB otthonában. A magyar átló 12 ponttal segítette csapatát a mérkőzésen. A holland bajnokság legutóbbi fordulójában Pesti nem lépett pályára, ám csapata nélküle is 3:0-ra verte a Taurust, ezzel megerősítette harmadik helyét a bajnokságban.

Nyolc forduló után is hibátlan a francia másodosztályban a Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique. Horváth Kristóf csapata ezúttal a Martigues gárdáját győzte le 3:0-ra, a magyar játékos 4 pontjának is köszönhetően. A Saint-Nazaire legközelebb a Saint-Quentin csapatát fogadja a bajnokságban.