Hazai pályán juthat tovább a Challenge Kupában az 1. MCM-Diamant Kaposvár

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Ma 18 órától lép pályára a Challenge Kupa visszavágóján a Kaposvár, amely a legjobb 16 közé jutásért rendezett párharc első mérkőzésén 3:0-ra győzött az izraeli Maccabi Hadera otthonában.  A találkozót a Digisport élőben közvetíti.

Az első találkozón nemcsak az ellenféllel, hanem az utazás fáradalmaival is meg kellett küzdenie Vincent Lacombe együttesének, amely a magyarországi télből utazott a napfényes Izraelbe – a repülőtéren mintegy 25 fokos hőmérséklet fogadta a lányokat.

Talán ennek is volt betudható, hogy a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, de az első játszma felétől kezdve az 1. MCM-Diamant Kaposvár átvette az irányítást, és végül ellenfelének 20, 14 és 15 pontot engedélyezve három szettben győzött. A somogyiak legeredményesebb pontszerzője Nikolina Boshnakova (15 pont) és Szedmák Réka (14) volt.

A Kaposvár a hétvégén az Extraligában a Swietelsky-Békéscsabát fogadta és ugyan 3:1-re kikapott, de a vezetőedző szerint a jó kezdésre lehet építeni a Maccabi Hadera elleni visszavágón. A 18 órakor kezdődő találkozót a Digisport élőben közvetíti.