Női NB I: a Gödöllő Székesfehérváron nyerte a veretlenek csatáját

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két mérkőzést játszottak le vasárnap a női NB I-ben. A forduló rangadóját a két, még veretlen csapat játszotta le Székesfehérváron. A fordulatos mérkőzésen a vendég gödöllőiek szereztek vezetést, azonban a MÁV Előre fordítani tudott. A negyedik játszmától kezdve viszont a címvédő gödöllői gárda megrázta magát és végül 3:2-re megnyerte a rangadót, így pontelőnnyel vezeti a tabellát a 15 pontos MÁV Előre és a 14-nél tartó TFSE előtt. A másik mérkőzésen az újonc Kispest SE nyert magabiztosan a szebb napokat is látott Jászberény otthonában.

 

Női NB I:
MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC 2:3 (–23, 22, 17, –16, –7)
Székesfehérvár, VOK-csarnok, 113 néző. V: Selega, Tillmann.
MÁV ELŐRE: Szilágyi 2, Kiss A. 20, Karnyickaja 20, Bortnyikova 7, Sólyom, Szerencsés-Miklai 19. Csere: Kovács E., Sebestyén (liberók), Csabai 1. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
GÖDÖLLŐ: Boros 9, Ratkai 17, Kovács E. 3, Sánchez Pérez 23, Haase 8, Császár 14. Csere: Maurer 1, Szerencsés (liberók), Sorompó 1, Máthé-Barabássy. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Jurij Melnyicsuk:
– A Gödöllő ellen készen álltunk a harcra. Három szett egyenlő küzdelmet hozott. A negyedik elején gyengén játszottunk, főleg fogadásban, és elveszítették játékosaim az önbizalmukat. Ez az ötödik szett elvesztésébe került. Ki kell javítanunk a hibákat az edzéseken és tovább kell lépnünk.
Szalay Attila:
– Gratulálok a lányoknak, hogy olyan mélyről amilyenben a harmadik játszmában voltunk, fel tudtak állni és fegyelmezett, magabiztos teljesítménnyel meg tudták fordítani a mérkőzést.

Jászberény VT – Kispest SE 0:3 (–11, –15, –17)
Jászberény, 75 néző. V: Szél, Nagy L.
JÁSZBERÉNY: Juhász 4, Kállai, Hajdu 5, Horváth R. 4, Imre 7, Sléder 4. Cserék: Deme (liberó), Patócs 2, Nagy O. 3, Faragó 3. Vezetőedző: Deme Gábor.
KISPEST: Törköly 4, Horváth D. 6, Szabó K. 10, Dani 10, Riczkó 9, Benedek R. 9. Csere: Karkusz, Horváth F. (liberók), Vígh 1, Kőszegi 1. Vezetőedző: Takács Gergely.
Edzői értékelés
Deme Gábor:
– Habár küzdöttünk, akartunk, sajnos a tegnapi két ifi mérkőzés sokat kivett belőlünk. Ez látszott a koncentrációnkon és az ellenfél megérdemelten győzött ellenünk.
Takács Gergely: – Gratulálok a lányoknak, maximálisan betartották amit kértem tőlük. Végig fegyelmezetten és határozottan játszottak. Bár a harmadik szettre kicsit kiengedtünk, de amikor kellett, odafigyeltünk és megnyertük a találkozót. Készülünk tovább a hátralévő két hazai bajnokinkra.