Férfi Extraliga: a Kecskeméten is átgázolt az éllovas Pénzügyőr

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Teljes fordulót játszottak vasárnap a férfi Extraligában. Az éllovas Pénzügyőr sima három játszmában győzte le a Kecskemétet, míg a másik rangadón a Fino Kaposvár 3:1-re győzte le a MAFC-ot. A másik két találkozón a Vegyész RC Kazincbarcika a DEAC-ot győzte le magabiztosan, míg a Kistext Dunaújvárosból hozta el a három pontot.

 

Férfi Extraliga:
Pénzügyőr – Kecskeméti RC 3:0 (14, 12, 15)
Budapest, Kőér utca, 104 néző. V: Bátkai-Katona, Horváth M.
PSE: Pedro 11, Magyar 5, Dávid 7, Gacs 3, Kovács Z. 11, Kiss D. 9. Csere: Feliciano (liberó), Majoros, Rása 2, Szabó V. 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
KECSKEMÉT: Szidiropulosz 2, Bogdán 1, Tomanóczy 3, Argilagos 7, Fundora 5, Szabó A. 3. Csere: Gebhardt Á. (liberók), Horváth B., Palánkai-Omoshebi, Balla, Baserio. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Gratulálok a csapatnak, mert koncentráltan tudott játszani, hasonlóan a Kistext elleni mérkőzéshez. Ez a folyamatos összpontosítás segített minket ahhoz, hogy végig uralni tudjuk a mérkőzést, amely egy nagyon fontos része volt a tervünknek. Más egyéb dolgot nem tudok kiemelni ebből a mérkőzésből, mert ez meghozta a pontokat, a blokkokat, esetleg a jó védekezést.
Nagy József: – A mai mérkőzésen a Pénzügyőr csapata tökéletes játékot produkált. Gratulálok nekik! Levonjuk a következtetéseket és megyünk tovább, készülve a következő mérkőzésre.

Fino Kaposvár – MAFC-BME 3:1 (19, –14, 18, 21)
Kaposvár Aréna, 149 néző. Mezőffy, Sík.
FINO: Iván G. 1, Hubicska 12, Sandoval 9, Milovanovics 24, Bögöly 10, Ouyachi 8. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. 1, Garchet 1, Vasquez, El Azhari. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
MAFC:
Gomez 7, Krupánszki 11, Lescay 11, Szabó Barna 17, Benkő 6, Eke 6. Csere: Pápai (liberó), Torbica 1. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Örülök a győzelemnek. A második szett után lelkileg vissza tudtunk jönni a meccsbe, és ez erőt adott a folytatásra.
Nagy Péter: – Az első játszma pontatlanságai után sikerült jól visszaszállni a mérkőzésbe, a nyitásaink és a védekezésünk jelentősen feljavult. A harmadik szettől visszaesett a koncentrációnk, ami megpecsételte a sorsunkat.

Vegyész RC-Kazincbarcika – Debreceni EAC 3:0 (27, 18, 15)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 200 néző. V: Csizmarik, Rácz.
VRCK: Páez 2, Péter B. 3, Juhász 5, Bibók 16, Blázsovics 8, Moraes 2. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia 1, Péter M. 4, Ciupa 7. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth A. 4, Bagics 14, Remete 2, Fazekas 13, Veres 10, Kiss I. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Imre, Nagy A. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Nagyon nehéz sorozaton vagyunk túl, nagyon sok mérkőzésen, ami érződött is az első szettben. Aztán belelendültek, megnyugodtak, és hozták a kötelező három pontot.
Fodor Antal: – Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen az első játszma eredménye döntően befolyásolta a mérkőzés menetét. Nagy volt a küzdelem, végül a szerencse nem állt mellénk. A folytatásban visszaesett a teljesítményünk, és megérdemelten nyert a Barcika. Gratulálunk nekik!

Dunaújvárosi KSE – Kistext 0:3 (–12, –16, –24)
Dunaújváros, 53 néző. V: Halász E., Ujházi.
DKSE: Dulcz, Farkas 2, Tamási 1, Kecskeméti 16, Kisházi 3, Tajti 2, Hatvany 4. Csere: Sümegi (liberó), Szabó P. 5, Tajti 2, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
KISTEXT: Makarov 10, Óhidi 3, De Barrios 16, Szabó M. 5, Kalmár 19, Reffatti 7. Csere: Bán, Lassu (liberók), Gönczi 1, Kocsondi 2. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor:
– A több idegenlégióssal felálló vendégek a mérkőzés folyamán végig jól nyitottak, és erősebbek is voltak nálunk. Nem tudtuk felvenni velük a ritmust, így megérdemelten nyertek. Akkor, amikor olyan összetételű volt a Kistext, akikkel szemben volt esélyünk, akkor szoros volt a mérkőzés. Reffatti nagyon jól játszott, és Kalmár Ákos nyitásai voltak nagyon erősek. Egyszerűen ezek ellen nem volt ellenszerünk. Gratulálok a Kistextnek, mi pedig dolgozunk tovább.
Weczera Csaba: – Szépen kezdtük a mérkőzést és az első két játszmát végig jó játékkal tudtuk megnyerni. A harmadikban alábbhagyott a koncentráció és az Újváros szorongatott bennünket. Sokat tudtam játszatni azokat a játékosokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak és szépen helyt is álltak. Viszont a harmadik játszma hajrájában vissza kellett vinnem a kezdő csapatot, hogy ne veszítsünk játszmát. Külön öröm, hogy a 17 éves Óhidi Ricsi feladó poszton az elejétől a végéig játszva jó teljesítményt nyújtott. A harmadik játszmában megsérült Újvárosi játékosnak innen is mielőbbi gyógyulást kívánunk.

 

Férfi NB I:
Szolnoki RK – Dág KSE 1:3 (–22, 19, –22, –18)
Szolnok, 30 néző. V: Varga A., Ladányi.
SZOLNOK: Guzmics 2, Kunert 18, Bíró 3, Fenyvesi D. 13, Quintz 13, Acsai 2. Csere: Szűcs R. (liberó), Timár 6. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
DÁG: Flachner D. 3, Bakóczy, Kun 18, Sow 7, Oláh 22, Kara 7. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc:
– Nem sikerült nyernünk, de nem vagyok elkeseredve, jól játszottunk, küzdöttünk mindent megtettünk, hogy nyerjünk. Nehéz volt a hét betegség, sérülés tizedelte a csapatot. Ezeket a körülményeket figyelembe véve ezen a mérkőzésen ellenfelünknek minden pontért kőkeményen meg kellett dolgoznia, amit jó volt látni. Szimpatikus volt a csapat játéka úgy gondolom ez az út lenne a miénk, bízom abban ezt a fiatal játékosaink is megérezték, hogy lenne jó röplabdázni a jövőben.
Zirigh Balázs: – Fontos három pontot hoztunk el a rendkívül motivált Szolnok otthonából! Sosem könnyű itt pontokat szerezni, nekünk ehhez ma egy kis szerencse is kellett! Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy játékosaim egész napos munka, és egyetemi elfoglaltság után, péntek este, a mérkőzésre „beesve”, nem csoda, hogy nem tudják a legjobbjukat nyújtani, amire szükség lenne, egy ilyen rangadón!

GLP Nyíregyháza – Rákosmente 1:3 (–11, 23, –23, –24)
Újfehértó, 50
néző. V: Árpás, Ladányi.
GLP: Kőnig 5, Molnár M. 4, Nagy M., Molnár Á. 16, Balogh Á. 1, Tóth D. 14. Csere: Barcza, Kiss D. (liberók), Kusnyér 14, Tóth A. 1, Demeter. Vezetőedző: Balázs István.
RÁKOSMENTE: Török R. 6, Sándor 8, Kókai 16, Fenyő 9, Papp M. 13, Katona 11. Csere: Farkas, Molnár D. (liberók), Nagy P. 6, Szalai T. 1. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Kovács Sándor:
– Gratulálok játékosaimnak! Ez a mérkőzés kötelező győzelem volt részünkről. Sajnos az elmúlt két hétben nem tudtunk teljes létszámmal készülni a találkozóra mivel betegség, iskolai és munkahelyi elfoglaltság miatt mindig voltak hiányzók az edzéseken.

MÁV Előre-Foxconn – MEAFC-Miskolc 3:0 (15, 16, 19)
Székesfehérvár, VOK-csarnok. 114 néző. V: Tillmann, Selega.
MÁV ELŐRE: Kholman 13, Deliu 3, Boa 7, Ambrus 8, Listanskis 16, Balázs Bálint 7. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Tóth K. 2, Doda 6. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MEAFC: Lipatov 2, Kovács Z. 10, Kozsla 4, Mencsuk 10, Simkó, Csizmadia 6. Csere: Karóczi (liberó), Berkes 2, Orosz. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Fontos volt a mai győzelem, kellett az önbizalomnak. A harmadik szettben más felállást gyakorolva kicsit döcögtünk, de a végjáték jobban sikerült. Örülök a győzelemnek, gratulálok a srácoknak!