Szettet raboltak a vesztesek, de az esélyesek győztek a női Extraligában

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Három mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraligában. A Kaposvár némi meglepetésre megnyerte az első játszmát a listavezető Békéscsaba ellen, és ezt követően is jól küzdöttek, de a találkozót végül a vendégek nyerték 3:1-re. Csakúgy, mint a Vasas az UTE ellen, ők a második játszmát „engedték át” a hazaiaknak, míg Budaörsön a házigazda MTK vezetett már 2:0-ra, amikor a vendég DVTK szépíteni tudott, de végül itt is négy játszma alatt zárult le a találkozó. Ezzel a fővárosiak megszerezték első győzelmüket, míg a miskolciak továbbra is nyeretlenek.

 

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-BRSE 1:3 (23, –22, –20, –20)
Kaposvár Aréna, 150 néző. V: Árpás, Bátkai-Katona.
DIAMANT: Boshnakova 19, Wirth 4, Szedmák 3, Matic 20, Lemmens 12, Grbac 8. Csere: Szpin (liberó), Hegyi, Budai 3. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
BRSE: Kornyijenko 6, Glemboczki 7, Zólyomi 15, Drpa 27, Kliszura 14, Strunjak 9. Csere: Molcsányi (liberó), Najdic. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe:
– Jól kezdtük a mérkőzést, először az idei szezonban. Sajnos a második játszmától kezdve csabaiak agresszívabbak voltak és nem találtuk a megoldást ellenük. Ma este sajnos a négyes ütőink hozták a formát, ami nem elég egy ilyen szintű mérkőzésen.
Tóth Gábor: – Nehéz mérkőzés volt, a legfontosabb, hogy megszereztük a 3 pontot. Az első szettben nem tudtuk lezárni a támadásainkat, amit kihasznált a Kaposvár. Ezt követően magunkra találtunk és így már változott a találkozó képe.

UTE – Vasas Óbuda 1:3 (–15, 22, –21, –12)
Budapest, Szilágyi utca, 200 néző. V: Kiss Z., Szabó Zs.
UTE: Morozo 2, Petőváry 4, Szabó L. 18, Gyimes 12, Bagyinka 2, Kraszteva 1. Cserék: Dömsödi (liberó), Kis D. 7, Durst, Manninger 12. Vezetőedző: Horváth András.
VASAS: Bojko 16, Kalicanin 9, Malloy 2, Zernovic 12, Abdulazimova 15, Király-Tálas 6. Csere: Török, Stankovics (liberók), Kump 1, Takács D., Fábián 1, Vezsenyi 10, Papp. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Dávid néha legyőzi Góliátot, de ehhez nagyon sok munkára és néha szerencsére is szükségünk van. Az elmúlt héten elmondtuk mennyit számít egy-egy részsiker a mi életünkben, de mi, a stáb és a lányok tudjuk csak igazán, hogy mennyit kell ahhoz dolgozni, hogy Dávid valóban legyőzhesse Góliátot. Ma ez körülbelül két szettnyi erőteljes játékot jelentett a részünkről, a beletett energiákkal abszolút elégedettek lehetünk. Köszönjük a szurkolóink biztatását, ez mindennél többet számít a csapatnak. Mihamarabbi felépülést kívánunk a Vasas átlójának!
Giannisz Atanaszopulosz: – A második szett végjátékában, 21:14-es előnyünk után az UTE elképesztően agresszívan kezdett nyitni, mi pedig erre nagyon sokáig nem találtunk megoldást. Újabb jó leckét kapott a csapatom arról, hogy mentálisan mennyire erősnek kell lennünk az első labdamenettől az utolsóig. Én is vállalom a felelősséget, mert belecseréltem a második játszmába, ez is kellett ahhoz, hogy elveszítsük a ritmust. Hosszú távon azonban előnyünkre válik, hogy ebbe a meccsbe is vissza tudtunk jönni egy ilyen nehéz szakasz után, és jó játékkal, erőt demonstrálva tudtuk azt végül lezárni. Csapatom küzdőszellemét ezúttal is dicséret illeti.

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 3:0 (18, 22, –20, 18)
Budaörs, 80 néző, V: Ujházy, Mezőffy.
MTK: Giommarini 12, Kilyénfalvi 12, Windisch 19, Sziládi 12, Tettamanti 8, Berkó 3. Csere: Szalai, Weidemann (liberók), Borsos 1, Boskó 2, Tatár 2, Varga B. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DVTK: Kuzelová 1, Sylejmani 11, Godó 14, Kiss E. 8, Kalmár 4, Baidiuk 7. Csere: Kundrák, Balogh E. (liberók), Egri 1, Sitku, Lóczi, Jovic 2, Zsofnyák. Vezetőedző: Farkas Mihály.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Nagyon örülök a szezon első győzelmének. Az esélyesség terhe miatt most a megszokottnál kicsit idegesebben játszottak a lányok, ez rá is nyomta a bélyegét a teljesítményünkre, de – ahogy mondani szokták – a győzelmet nem kell megmagyarázni.
Farkas Mihály Tamás: – A hatodik meccsünkön a hatodik fajta felállásban játszottunk. Ha végre elkerülnek majd minket a sérülések és a betegségek, és elkezdünk összeszokni, akkor lesz potenciál a csapatban, mint ahogyan ez a mérkőzés is megmutatta.

 

Női NB I:
TFSE – Budaörs 3:0 (22, 24, 21)
Budapest, Győri út, 43 néző. V: Suba, Jámbor.
TFSE: Nagy V. 12, Kökény N. 5, Villányi 12, Török P. 3, Poór 7, Benedek 1. Csere: Boller (liberó), Halla G. 6, Halla P. 2, Budaházy 1. Vezetőedző: Csépke Gábor.
BDSE: Darvas 1, Jakab 3, Merza 3, Pisák F. 16, Tóth L. 4, Kiss Zs. 6. Csere: Futsek, Ujvárosi (liberók), Horváth P. 10, Tátrai 2, Pisák L. 1, Hernády 1. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Nagyon rosszul kezdtünk minden szettet. Puhák voltunk szervában, ütésben és blokkban is. De a szettek végére sikerült azért mindig a mi akaratunkat érvényesíteni.
Ujvárosi Levente: – Nagyon kiegyenlített és izgalmas mérkőzés volt. Most még győzött az összeszokottság és a rutin, de sokat tanulhatunk belőle. Nekünk még idő kell, hogy a végjátékokat kevesebb hibával oldjuk meg.

CoreComm-VESC – DSZC-Eötvös DSE 3:1 (23, 14, –21, 15)
Veszprém, 50 néző. V: Soltész, Sík.
VESC: Huck 4, Miklós 10, Szvath, Sherwin 14, Hajós 15, Bozsó 12. Csere: Tóth L., Iglói (liberók), Molnár-Pintér 13, Pós 4, Monteiro. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
EÖTVÖS: Tóth K. 6, Béni 6, Fehér 5, Takács D. 5, Araújo 25, Berza 7. Csere: Fehérvári (liberó), Juhász, Pálfi, Kerek 1. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Szokolikné Kalmár Judit:
– Nagyon felszabadult játékkal sikerült nyernünk. Sajnos egy sérülés történt az első szettben, Szvath Júliának a térde kifordult egy szerencsétlen leérkezéskor. Jobbulást kívánunk neki! Szerencsére a csapat gyorsan magához tért az eset után, és ismét irányítottuk a meccset. Blokkban és nyitásokban is az ellenfél fölé nőttünk, és a támadásban is hatékonyabbak voltunk.
Szombathy András: – A Magyar Kupában már találkoztunk mostani ellenfelünkkel és 3:0-ra kikaptunk. Számunkra a mérkőzés pozitívuma, hogy nyertünk egy szettet, a negatívuma, hogy kiderült, hogy sokat kell fejlődnünk, ha bent szeretnénk maradni.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vegyész RC-Kazincbarcika – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
17:00 Jászberény VT – Kispest SE (női NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga)
18:00 Pénzügyőr – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Fino Kaposvár – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 GLP Nyíregyháza – Rákosmente (férfi NB I)
19:00 MÁV Előre-Foxconn – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)