Nagy csatában kapott ki a Vasas az Alba Blaj-tól

Archív, Egyéb 2022 előttről

Nem sikerült a bravúr a Vasas Óbuda csapatának, az angyalföldiek négy játszmában szenvedtek vereséget a román CSM Volei Alba Blaj együttesétől a CEV Kupa első fordulójának első mérkőzésén.

Az első szettben még nem sikerült teljesen felpörögnie az angyalföldieknek, a balázsfalviak folyamatosan növelték az előnyüket, elsősorban jó védekezésüknek köszönhetően. Végül 25:15-re lett az övék az első játszma. A második játékrészben már jól tartotta magát a piros-kék együttes, Malloy és Abdulazimova pontjainak köszönhetően. Próbáltak közel maradni a vendégekhez, ám a románok bírták jobban a végjátékot és kerültek kétszettes hátrányba (23:25, 0:2).

A harmadik játszma viszont egyértelműen a Vasasé volt, végig ők domináltak, a védekezésük és a támadásuk is összeállt, így megérdemelten nyerték 25:17-re a játékrészt. A negyedik felvonás elején még tartott az angyalföldiek lendülete, ám a vendégek a szett közepére felzárkóztak és át is vették a vezetést, amit a mérkőzés végéig nem is adtak ki a kezükből (19:25, 1:3).

A visszavágót jövő héten szerdán rendezik 18 órás kezdettel.

CEV Kupa 1. forduló, első mérkőzés:
Vasas Óbuda – CSM Volei Alba Blaj 1:3 (-15, -23, 17, -19)
Sterbinszky Amália Sportcsarnok, 1420 néző. V: Sabroso Moratilla (spanyol) , Hoger (szlovák)
Vasas: Bojko 11, Kalicanin 4, Malloy 10, Zernovic 12, Abdulazimova 18, Király-Tálas 7. Csere: Török, Stankovics (liberók), Vezsenyi, Fábián,  Papp 1, Takács. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.
Alba Blaj:  Mirkovic 2, Dimitrova 9, Kocic 10, Russu 21, Strantzali 15, Ninkovic 14. Csere: Ivkovic, Ispas (liberók), Miclaus, Axinte, Artin 2, Cirkovic 1. Vezetőedző: Stevan Ljubicic.
Edzői értékelés:

Giannis Athanasopoulos: – A második settet is megnyerhettük volna, éppen ezért vegyesek az érzéseim. A csapat küzdőszellemével elégedett vagyok, már csak azért is, mert Stankovics Alinda 17 évesen állt helyt, Török Kata pedig sérülés után visszatérve egy számára szokatlan pozícióban játszott. Az első két szettben a támadási hatékonyságunk nem volt megfelelő, ezt követően váltottunk és ettől feljavult a játékunk. Megvoltak a lehetőségeink, de nem mindig tudtunk élni velük. Ahhoz, hogy egy ilyen csapatot legyőzzünk, mentálisan az első labdamenettől az utolsóig erősnek kell lennünk. Romániában, ha tudunk jobban játszani, képesek lehetünk a meglepetésre.

Stevan Ljubicic: – Ilyen kiélezett mérkőzésre számítottam, mint amit kaptam, noha bíztam abban, hogy nem kerülünk olyan nehéz helyzetbe, mint a második és a harmadik játszmában. A Vasas az első szett után megmutatta, mit tud, változtattak a nyitásaik irányán és a labdák elosztásán, játékosai bátran támadtak, ezekkel alaposan meggyűlt a bajunk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy kilábalt a gödörből, újra megtalálták a ritmust és végül megnyerték a meccset. Ezen az úton kell továbbra is járnunk.

HETI PROGRAM:
November 18., csütörtök
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: M4 Sport
19:00 Vegyész RC Kazincbarcika – UVC Ried (osztrák – férfi Challenge-kupa-selejtező, visszavágó); Tv: Digi Sport1

November 19., péntek
19:30 Szolnoki RK – Dág KSE (férfi NB I)

November 20., szombat
16:00 CoreComm-VESC – DSZC-Eötvös DSE (női NB I)
18:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-BRSE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:30 MTK Budapest – Diósgyőri VTK (női Extraliga)
19:00 TFSE – Budaörs (női NB I)

November 21., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vegyész RC-Kazincbarcika – Debreceni EAC (férfi Extraliga)
17:00 Jászberény VT – Kispest SE (női NB I)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Kistext (férfi Extraliga)
18:00 Pénzügyőr – Kecskeméti RC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Fino Kaposvár – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 GLP Nyíregyháza – Rákosmente (férfi NB I)
19:00 MÁV Előre-Foxconn – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)