Meccslabdája is volt az MTK-nak a bajnok ellen

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Három Extraliga és két NB I-es mérkőzést játszottak le szombaton a női élvonalban. A legnagyobb meglepetés, hogy az eddig sereghajtó MTK pontot rabolt a címvédő Fatum Nyíregyházától, sőt, két mérkőzéslabdájuk is volt az ötödik szettben. Az 1. MCM Diamant-Kaposvár szetthátrányból fordított Újpesten, míg a Vasas magabiztos sikert aratott Diósgyőrben.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest – Fatum Nyíregyháza 2:3 (–21, –20, 26, 20, –14)
Budaörs, 100 néző. V: Jámbor, Varjasi.
MTK: Giommarini 3, Kilyénfalvi 29, Windisch 17, Tatár 8, Tettamanti 5, Boskó 4. Csere: Szalai (liberó), Borsos, Sziládi 19. Vezetőedző: Leiszt Máté.
FATUM: Radosová 14, Bodovics 9, Vaida 19, Vaszileva 26, Pintér 11, Francesco 3. Csere: Tóth F. (liberó), Dékány 2. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Hatalmas bravúrt hajtottunk végre. Mentálisan rendkívül erősek voltunk, és ennek köszönhetően a nagy küzdelemben elveszített első két szett után is vissza tudtunk jönni a meccsbe. Nagyon taktikus, agresszív röplabdát játszottak a lányok, és a csapategység is meghozta gyümölcsét: azt az egy pontot, amihez már korábban is közel jártunk.
Németh Szabolcs: – Végtelenül szomorú vagyok, hiszen játékosaim továbbra sem azt a teljesítményt nyújtják, ami ilyen szintű játékosoktól elvárható lenne. Tudtuk, hogy a fiatal és szimpatikus hazai csapat csúszni, mászni, harapni fog ellenünk. Simán nyerhettük volna a mérkőzést 0:2 után, de érthetetlen módon leblokkoltunk és szenvedtünk. Bár a mérkőzést megnyertük, de erre győzelemre senki nem lehet büszke.

Újpesti TE – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (23, –17, –18, –16)
Szilágyi utca, 150 néző. V: Adler, Csizmarik.
UTE: Szabó L. 3, Gyimes 9, Bagyinka 3, Kraszteva 17, Morozo 7, Petőváry 14. Cserék: Karabaseva, Dömsödi (liberó), Durst 2, Németh H. 2, Manninger 4. Vezetőedző: Horváth András.
DIAMANT: Matic 16, Lemmens 15, Grbac 3, Boshnakova 12, Wirth 17, Szedmák 16. Csere: Szpin (liberó), Tóth J., Hegyi. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Az, hogy mi az Újpest, ilyen fiatalokkal utat próbálunk nyitni a magyar röplabda tehetségeinek kiegészítve néhány külföldi játékossal, hogy mindenki fejlődhessen és megmutathassa magát ebben az erősödő női mezőnyben, többet jelent minden győzelemnél vagy vereségnél. Büszke vagyok a csapatra, napról napra, meccsről meccsre bizonyítják, hogy van potenciál a játékunkban. Remélem, hogy nekünk is sikerül ezt bizonyítanunk a közönségünk felé. Gratulálok a csapatnak és a stábnak az elvégzett munkához!
Vincent Lacombe: – Rendszeresen rosszul kezdjük a mérkőzést, így volt ez ma is. Szerencsére a második szettől átvettük az irányítást és sikerült 3:1-re győzni.

DVTK – Vasas Óbuda 0:3 (–16, –18, –16)
Miskolc, 182 néző. V: Sík, Ujházi.
DVTK: Kalmár 1, Egri 5, Kuzelová 5, Sylejmani 10, Godó 7, Kiss E. 8. Csere: Kundrák, Balogh (liberók), Sitku, Zsofnyák 1. Vezetőedző: Farkas Mihály.
VASAS: Bojko 12, Papp 7, Malloy 11, Zernovic 9, Kalicanin 5, Király-Tálas 1. Csere: Stankovics (liberó), Fábián, Vezsenyi 1, Abdulazimova 2, Takács D. 4, Kump 6. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Farkas Mihály:
– Más célokért küzd a két csapat. Nekünk ezen a mérkőzésen a több hiányzó mellett az volt a reális célkitűzés, hogy szerezzünk legalább 15 pontot mindegyik játszmában. Ezt végül, ha kicsit is, de mindháromszor túlteljesítettük. Az külön öröm volt, hogy Sitku Reni egy kis időre már visszatért a pályára feladóként.
Giannisz Atanaszopulosz: – Először is gratulálok Alindának, aki első kezdő mérkőzését játszotta a felnőtt csapatban, és remekül teljesített. Komolyan vettük a találkozót, de mivel nem sokat tudtunk edzeni a héten, ráadásul sokat cseréltem, nehéz volt folyamatosan fenntartani a koncentrációt. Próbáljuk visszaépíteni a csapatba a sérülés után visszatérőket, a blokkvédekezésünk és a támadásunk lehetett volna jobb, de a lányok mindent megtettek, ami tőlük tellett, így gratulálok nekik az újabb három ponthoz.

 

Női NB I:
Kispest SE – CoreComm-VESC 3:0 (16, 26, 21)
Szent Gellért Sportcsarnok, 60 néző. V: Szabó Zs., Selega.
KISPEST: Németh J. 1, Riczkó 8, Benedek R. 13, Dani 2, Horváth D. 11, Szabó K. 5. Csere: Karkusz, Horváth F. (liberók), Lisztes 10, Vígh, Kőszegi 3. Vezetőedző: Takács Gergely.
VESC: Szvath 3, Sherwin 10, Hajós 17, Bozsó 6, Huck 4, Miklós 1. Csere: Tóth L. (liberó), Molnár-Pintér 9. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
Edzői értékelés
Takács Gergely:
– Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, nagyszerűen küzdöttek. Nem volt könnyű mérkőzés, hiszen az elmúlt hetek vesztes találkozói után kellett nagyot játszani. Ez sikerült, ráadásul vesztett szett nélkül tudtuk lehozni a találkozót, aminek külön örülök.
Szokolikné Kalmár Judit: – Sajnos nem sikerült pontot rabolnunk idegenben,pedig biztató volt a kezdés számunkra. Fejlődés látható több játékelemben, előbb-utóbb ennek az eredményben is meg kell mutatkoznia. Gratulálok az ellenfélnek!

TFSE – Gödöllői RC 2:3 (18, 24, –20, –15¸ –8)
Győri út, 85 néző. V: Villás, Tillmann.
TFSE: Radomszki 18, Budaházy 5, Halla G. 15, Villányi 4, Nagy V. 15, Kökény N. 1. Csere: Boller (liberó), Török P., Poór. Vezetőedző: Csépke Gábor.
GÖDÖLLŐ: Boros 7, Kökény P. 1, Kovács E. 5, Sánchez Pérez 38, Ratkai 22, Haase 9. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Császár 9, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Nem tört meg az átok… Az első két szettben megint nagyon koncentráltan és harcosan játszottunk. A másodikban a hátrányt is ledolgoztuk egy jókor indított hajrával. Harmadik szettől a vendégek átlója dimenziót váltott. Nem tudtuk sehogy megfogni. Ez elbizonytalanított minket.
Szalay Attila: – Mondhatnám, hogy egy szokásos 3:2 a TF ellen, de ez nem az volt! Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy a sérülés és szétesett első játszma, valamint szettlabdákról elveszített második játékrész után így fel tudtak állni. Ilyen akarat és küzdés szerintem példa értékű! Reméljük Petra sérülése nem komoly és minél előbb vissza tud térni. Nagy szükségünk van rá!

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 GLP Nyíregyháza – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Dág KSE – MÁV Előre-Foxconn (férfi NB I)
18:00 Kistext – Pénzügyőr (Balatonfüred – férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+