Challenge Kupa: nem sikerült a rajt a Vegyésznek

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A magyar csapatok közül a VRCK lépett pályára először az idényben az Európai kupaporondon. Az UVC Weberzeile Ried 3:0-ra legyőzte a Vegyész RC Kazincbarcikát a Challenge Kupa selejtezőjének első mérkőzésén.

 

Jól kezdte a játszmát a Vegyész, hiszen Lukasz Ciupa nyitásaival rögtön négypontos előnyt harcolt ki magának. Ekkor került a nyitóhelyre az osztrák válogatott szélső ütő, Markus Berger, aki a szerváival alaposan megzavarta a mieink fogadását. A nagy terem ellenére a hazai szurkolók remek hangulatot teremtettek, és bizony jobban is játszottak ekkor a kedvenceik. Szabó Dávidot Árva Milán váltotta, akit három labdamenet múlva súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett és kórházba kellett szállítani. Megkezdték Páez Carlosék a felzárkózást, de utolérni ellenfelüket már nem tudták (25:22).

A fordulás után a VRCK volt előnyben egy-két ponttal, 9-nél egalizált a Ried. Mudo nem tudta beütni a labdáit, jól olvasták őt a hazaiak, így főleg a szélekre igyekezett Páez elosztani a labdákat. 11:11-nél a második játékvezető álláshibát fújt, egészen bizarr dologra hivatkozva. Elhúztak a hazaiak, így Toronyai Miklós vezetőedző cserékkel próbált meg operálni, átlóként Bibók Balázst, szélsőként Péter Benedeket, liberóként pedig Budai Balázst küldte pályára. Ciupa és Páez voltak azok, akik igyekeztek, de ez egy idő után már nagyon átlátszó volt. Jól jártak az osztrákok a napokban szerződtetett német feladójukkal, aki jól osztogatta el a labdákat (25:18).

A harmadik szettre Blázsovics Péter ment ki átló pozícióba, Péter Benedek és Ciupa volt a két négyes ütő. Utóbbi próbálta felrázni társait, Páez mutatta, fel a fejjel és mondta, “harcolni kell”, de a ziccerlabdákat továbbra sem tudta beütni a Vegyész, a hazaiak pedig jól dolgoztak a vendégek blokkjáról. Péter Márton váltotta Péter Benedeket, Csizmadia Tamás Páezt, a szurkolók pedig kiváló hangulatot teremtettek, igazi „kupafílingje” volt a találkozónak a hazaiak szempontjából mindenképpen – sajnos a mieink szenvedtek. Amikor a hazai játékos leszakította a hálót, és Blázsovics, mint a pályán lévő csapatkapitány ezt számonkérte, még ő kapott piros lapot. Ez a különbség már hatalmas volt, és csúnya is lett a vége (25:12).

Nehéz helyzetbe került a Vegyész, visszavágó november 18-án 19 órától a Don Bosco Sportközpontban (Digi Sport).

 

FÉRFI CHALLENGE KUPA, SELEJTEZŐ, 1. MÉRKŐZÉS
UVC Weberzeile Ried – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 18, 12)
Ried, 150 néző. V: Danilidu (görög), Sajno (izraeli).
RIED: Wagner 2, Berger 12, McAinsh 6, Rutecki 21, Hackl 7, Breit 8. Csere: Szydlowski (liberó). Vezetőedző: Dominik Kefer.
VRCK: Páez 2, Ciupa 12, Juhász 6, Szabó, Blázsovics 8, Mudo 4. Csere: Dudás (liberó), Árva, Bibók, Péter B. 1, Budai (liberó), Péter M. 1, Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Dominik Kefer:
– Nagyon örülünk, hogy nyerni tudunk. Egy sokkal keményebb mérkőzésre számítottunk, mert bár tudtuk, hogy ellenfelünk rossz szériában van, erre a háromszettes győzelemre álmomban sem számítottam. Van még azonban egy visszavágó.
Toronyai Miklós: – Saját magunkat vertük meg. Jó ez az osztrák csapat, de azért ekkor különbség nincs a két együttes között.

 

HETI PROGRAM:
November 11., csütörtök
20:00 Dunaújvárosi KSE – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga)

November 12., péntek
18:00 Swietelsky-BRSE – Szent Benedek RA (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Jászberény VT – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
19:30 MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
20:00 MAFC-BME – DEAC (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 13., szombat
18:00 DVTK – Vasas Óbuda (női Extraliga)
18:00 Újpesti TE – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 MTK Budapest – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 Kispest SE – CoreComm-VESC (női NB I); Tv: Hunvolley Tv
19:00 TFSE – Gödöllői RC (női NB I)

November 14., vasárnap
16:00 GLP Nyíregyháza – Szolnoki RK (férfi NB I)
17:00 Dág KSE – MÁV Előre-Foxconn (férfi NB I)
18:00 Kistext – Pénzügyőr (Balatonfüred – férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
19:00 Kecskeméti RC – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+