Egészségnapok a Békéscsabai Röplabda Akadémián

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület sajtótájékoztatót tartott a Budapest Bankkal közösen szervezett szemléletformáló eseménysorozatának megkezdéséről.

A Budapest Bank 2006-ban hozta létre operációs központját Békéscsabán, amely a bank háttérműveleteinek 80 százalékáért felel. A központ ma már mintegy 700 munkatársat foglalkoztat és Békés megye egyik legnagyobb munkáltatójaként gazdasági tevékenységével, valamint társadalmi szerepvállalásával aktívan hozzájárul Békéscsaba és térsége fejlődéséhez.

A sajtótájékoztatón a média képviselőit Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke köszöntötte, aki beszámolt a két szervezet hagyományosan jó együttműködéséről. Kovács Anita, a Budapest Bank operáció vezetője hangsúlyozta a békéscsabai Szolgáltató Központ társadalmi szerepvállalását a helyi közösségek és szemléletformálás tekintetében. Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója fontosnak nevezte azon együttműködési törekvéseket, ahol a helyben tevékenykedő szervezetek fókuszába a középiskolás diákok kerülnek, hiszen ők jelentik a jövőt, akik szemléletformálása össztársadalmi érdek. Az egészséges életmódra nevelést, a fiatalok sportolását mindhárom szervezet fontos és kiemelten támogatandó célként kezeli.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület immár több mint egy évtizedes kapcsolatban áll a Budapest Bank békéscsabai Szolgáltató Központjával, ahol eleddig a felnőtt, professzionális csapatsport támogatása volt fókuszban. A felelős társadalmi szerepvállalás jegyében ezúttal az utánpótlás és az egészséges életmódra való nevelés került középpontba.

Az egészséges életmód és a sportolás elválaszthatatlan egységet képeznek, amelynek fontosságát és kapcsolatát interaktív egészségnapokon fogják bemutatni a BRSE szakemberei középiskolás diákok számára.

A rendezvénysorozat keretében rendezendő három egészségnapon a Békéscsabai Szakképzési Centrum mintegy 300 diákjával fognak foglalkozni a BRSE sportegészségügyi szakemberei a Békéscsabai Röplabda Akadémia Sportcsarnokában. A diákoknak lehetőségük lesz találkozni élvonalbeli sportolókkal és térítésmentesen látogathatnak majd ki a Swietelsky Békéscsaba csapatának mérkőzésére.

„A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület alapszabályban rögzített tevékenysége az egészséges életmódra nevelés, a sport és mozgásgazdag életmód népszerűsítése. Az elmúlt évtized legeredményesebb hazai klubjaként  komoly felelősségünk van, hogy jó példával szolgáljunk. Ezen társadalmi szerepvállalás jegyében kívánjuk bemutatni, hogy az egészséges életmód és  a sportolás elválaszthatatlan egységet képeznek, amelynek fontosságát és kapcsolatát interaktív egészségnapok keretében fogjuk bemutatni a középiskolás fiatalok számára, a Budapest Bank támogatásával.” – fogalmazott Baran Ádám, a BRSE elnöke.

A projekteseményekre 2021. november és december hónapokban fog sor kerülni.
További részletek tekintetében érdeklődni az alábbi e-mail címen lehet: sajto@brse.hu