Ausztriában kezdi meg nemzetközi szereplését a Kazincbarcika

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Vegyész RC az Extraligában nem a várakozásoknak megfelelően szerepel, a javítási lehetőségre azonban nem kell sokat várni, hiszen Toronyai Miklós együttese szerdán ismét pályára lép, méghozzá a Challenge Kupában, az osztrák bajnokság második helyén álló Ried vendégeként.

Az idény rajtjánál kissé beragadtak a kazincbarcikaiak, hiszen az Extraliga első négy fordulójában csupán a Kecskemétet tudták legyőzni, a borsodiak, akik a Kaposvár és a Pénzügyőr otthonában is kikaptak, legutóbb pedig a MAFC elleni hazai találkozót is elveszítették.

Toronyai Miklós vezetőedző bízik benne, hogy a csapat szerdán, a Ried elleni Challenge Kupa-találkozón elindul felfelé.

„Az előjelek nem a legkedvezőbbek, hiszen sem játékban, sem az eredményeket illetően nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna. Átbeszéltük a dolgokat a csapattal, és szerencsére a játékosok maximálisan partnerek abban, hogy bizonyos dolgokon változtassunk. Nagyon várjuk már a nemzetközi kalandot, szeretnénk megmutatni, hogy jobb csapat vagyunk, mint amit az eddigi eredményeink mutatnak. Sokkal jobban kell koncentrálnunk, mint az Extraliga-találkozókon, nagy tanulság számunkra, hogy a mérkőzés addig tart, amíg be nem ütjük az utolsó pontot, még kétszettes előnyben sem szabad kiengednünk. Ismerjük a Ried csapatát, láttuk őket játszani, nem rossz együttes, de nem lehet más a célunk, mint a továbbjutás.”

A Ried – Vegyész RC Kazincbarcika Challenge Kupa-mérkőzés szerdán 19 órakor kezdődik, a november 18-i visszavágót pedig a Digisport élőben közvetíti.