Férfi Extraliga: már nincs veretlen a bajnokságban

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Utolsóként a Fino Kaposvár is vereséget szenvedett a Férfi Extraligában, miután a döntő játszmában hazai pályán kikapott a Kistexttől. A nap másik rangadóján a MAFC kétszettes hátrányból fordított Kazincbarcikán. A Kecskemét magabiztos sikert aratott Debrecenben, míg a Pénzügyőr a Dunaújvárost győzte le három szettben, s sikerével a címvédő a tabella élére állt.

 

Férfi Extraliga:
Fino Kaposvár – Kistext 2:3 (–21, –19, 17, 18, –11)
Kaposvár, 192 néző. V: Mezőffy, Tillmann.
FINO: Hubicska 14, Sandoval 6, Milovanovics 19, Bögöly 17, Vasquez 9, Garchet 1. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Ouyachi 8, Iván G. 1, Kiss M. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
KISTEXT:
Garcia 3, De Barrios 21, Bokor 8, Kalmár 9, Reffatti 16, Szabó M. 3. Csere: Bán (liberó),
Szalai 1, Gönczi 4, Kocsondi, Ghazal, Óhidi 1. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Az első két játszmában kerestük a játékunkat. A harmadik szettől kezdve feljavultak a nyitásaink, és a védekezésünk is javult. Az ötödik szettből tanulnunk kell, és dolgoznunk tovább, hosszú még a bajnokság.
Weczera Csaba: – Sokat készültünk erre a meccsre és próbáltuk megtörni a Kaposvár lendületét. Az első játszmában sikerült is és a taktikánkat is szépen betartották a fiúk. A negyedik játszmára elkészültünk az erőnkkel. Ezen kell még dolgoznunk. Ezért is értékelem nagyra a győzelmet mert a döntő játszmában szívvel lélekkel küzdöttek a srácok és ennek meg lett az eredménye. Most mindenki hozzá tette a magáét a győzelemhez a kezdő és a cserejátékosok is.

DEAC – Kecskeméti RC 0:3 (–16, –13, –17)
Debrecen, 75 néző. V: Jámbor, Rácz.
DEAC: Tóth A. 1, Bagics 8, Remete 3, Fazekas 8, Veres 7, Kiss I. 2. Csere: Mészáros Z., F. Nagy (liberók), Imre, Ádám 3. Vezetőedző: Fodor Antal.
KECSKEMÉT: Szidiropulosz 2, Bogdán 2, Tomanóczy 2, Argilagos 16, Fundora 11, Szabó A. 6. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Palánkai-Omoshebi 1. Vezetőedző: Nagy József.
Edzői értékelés
Fodor Antal:
– A mai napon semmi sem úgy alakult, ahogy terveztük, de leegyszerűsítve a játékunkra vonatkozóan, egy jó napot kifogó Kecskemét ellen sok hibával játszottunk, a magassági fölényüket jól kihasználták, nem tudtuk veszélyeztetni a győzelmüket.
Nagy József: – Nagyon fegyelmezetten játszottunk végig aminek köszönhetően megszereztük a három pontot, amiért jöttünk.

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC BME 2:3 (22, 17, –23, –22, –9)
Kazincbarcika, 500 néző. V.: Tillmann, Bátkai-Katona.
VRCK: Ciupa 10, Juhász 13, Szabó D. 12, Blázsovics 15, Moraes 14, Csizmadia 1. Csere: Dudás (liberó), Páez 3, Árva 2, Péter B. 1, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gomez 4, Krupánszki 16, Lescay 8, Csoma 21, Benkő 5, Eke 10. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs 3, Szabó Barna 3. Vezetőedző: Nagy Péter.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Ideges vagyok, kavarodnak bennem a gondolatok. Szinte agyonvertük az ellenfelet az első két szettben, aztán pedig olyan történik, amit én nem értek. Sok minden történt, például mindenki másban keresi a hibát, ahelyett, hogy inkább vállára venné valaki a csapatot.
Nagy Péter: – Az első két játszmában rendkívül gyengén játszottunk, valamint rengeteg volt a ki nem kényszerített hibánk. A harmadik, negyedik szettben ezeket a hibákat valamennyire minimalizáltuk és a barcikai fogadás is visszaesett, ennek következtében kevesebb centert tudtak támadni, így olvashatóbbá váltak a szélső támadásaik. Az ötödik szettben jól összpontosítottunk, ennek köszönhető a siker.

Pénzügyőr – Dunaújvárosi KSE 3:0 (9, 12, 17)
Kőér utca, 100 néző. V: Soltész, Ujházi.
PSE: Rása 2, Magyar, Dávid 14, Pedro 8, Kovács Z. 4, Kiss D. 10. Csere: Feliciano (liberó), Gacs 8, Majoros 5, Szabó 4. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DKSE: Tamási 2, Kecskeméti 6, Kisházi 2, Tajti 1, Hatvany 10, Farkas L. Csere: Sümegi (liberó), Tóth K., Dulcz, Winter, Béres. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– A mérkőzés elején arra hívtam fel a figyelmet, hogy nehogy abba a hibába essünk, mint Dágon! Úgy gondolom, hogy többé kevésbé koncentráltak a srácok és megoldották a helyzetet. Sokat nem lehet beszélni erről a mérkőzésről, de az mindenképp pozitívum, hogy lehetőséget tudtam adni Majoros Balázsnak is, aki szépen élt vele, Szabó Vili is higgadtabban játszott. Kihoztuk a mérkőzésből, amit lehetett. Gyorsan túl kell lépni rajta és készülni a következő hétvégére.
Tomanóczy Tibor: – Több kulcsjátékosunk betegség miatt nem tudott edzeni a héten. Ez meglátszott a csapat teljesítményén. Nekünk nem a Pénzügyőrt kell megvernünk. Dolgozunk tovább, hogy a céljainkat elérjük a szezon végén!

 

Férfi NB I:
GLP Nyíregyháza – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–13, –10, –16)
Újfehértó, 24 néző. V: Szél, Takács Á.
GLP: Kusnyér 10, Balogh, Bakács 1, Molnár Á. 5, Molnár M. 3, Demeter 1. Csere: Barcza, Kiss D. (liberók), Tóth D. 5, Nagy V., Nagy M., Kőnig 3. Vezetőedző: Balázs István.
SZEGED: Csendes 1, Dileo 1, Csányi 11, Kiss G. 2, Nacsa 15, Pozzobon 12. Csere: Bodnár (liberó), Sarnyai, Demcsák 2, Honti 5, Piti 2. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Edzői értékelés
Nusser Elemér (Szeged):
– A papírformának megfelelően alakult a mérkőzés, mindenki pályára tudott kerülni. Az első kettő szettet gyakorlatilag hiba nélkül tudtuk játszani, a harmadikban be-be csúszott egy két hiba.

Dág KSE – MEAFC-Miskolc 3:1 (15, –23, 19, 9)
Dorog, 74 néző. V: Nagy L., Kadányi.
DÁG: Bakóczy 2, Kun 12, Sow 13, Oláh 22, Kara 10, Flachner D. 9. Csere: Bene (liberó), Krekk, Balázs, Majer. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
MEAFC: Csizmadia 5, Lipatov 1, Orosz 6, Kozsla 6, Surányi 15, Simkó 5. Csere: Karóczi (liberó), Berkes 11, Pallós. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs (Dág): – Jól kezdtük a mérkőzést, meggyőző játékkal sikerült hozni a nyitó szettet. Gondoltam, hogy a csütörtöki Pénzügyőr elleni meccs sokat kivett a fiúkból, és ez meg fog látszani a teljesítményünkön! Így is lett! A második játszmában sok ki nem kényszerített hibánk miatt csak futottunk az eredmény után, és a Miskolc élt is a lehetőséggel! A folytatásban rendeztük sorainkat, és fejben is összekaptuk magunkat, ami után nem forgott veszélyben győzelmünk!

MÁV Előre-Foxconn – Rákosmente 3:0 (18, 10, 17)
Székesfehérvár, 77 néző. Gyulai, Varga A.
MÁV ELŐRE: Kholman 10, Deliu 2, Doda 18, Ambrus 4, Boa 10, Balázs 11. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Kulcsár 3, Sebestyén 1. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
RÁKOSMENTE: Török Sz., Sándor 3, Katona 5, Fenyő 4, Papp M. 4, Kókai 2. Csere: Farkas, Hartyányi (liberók), Nagy P. 5, Török R. 2, Molnár D. 1, Szalai T. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Örülök a győzelemnek! A meccskezdést még mindig gyakorolnunk kell, hogy úgy kezdjük a szetteket, hogy mi jöjjünk ki belőlük jobban. Az eredmény azt tükrözi, hogy sima mérkőzés volt, viszont voltak koncentrációs problémáink, de ezekből sikerült jól kijönnünk.
Kovács Sándor:
– Csalódott vagyok a mutatott játékunk miatt. Azt kértem játékosaimtól, hogy játszanak bátran, éz ez ma nem sikerült. Nyilván tudtuk ellenfelünk milyen erőt képvisel, és úgy gondolom, hogy túlságosan is tiszteltük őket.