Női Extraliga: sikerével a tabella élére állt a Szent Benedek

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Egy mérkőzést játszottak le vasárnap a női Extraligában, ezen a Szent Benedek Röplabda Akadémia magabiztos, 3:0-s sikert aratott az UTE ellen, így továbbra is őrzi veretlenségét, sőt jobb szettarányának köszönhetően a tabella élére állt. A női NB I rangadóján a MÁV Előre-Bericap 0:2-ről fordítva nyert a forduló előtt élen álló TFSE ellen. A fehérváriak így a másodikak, a fővárosiak pedig a harmadikak a Gödöllő mögött. A nap másik mérkőzésén az újonc CoreComm-Veszprém három játszmában győzte le a Jászberényt és ezzel első sikerét szerezte meg a bajnokságban.

 

A vendégek csak az első játszmában tudták tartani a lépést a házigazdákkal, de sikerük ekkor sem forgott veszélyben, a következő két szettben pedig végig nagy fölényben játszva magabiztosan nyerték a találkozót. Négy forduló után a balatonfürediek továbbra is veretlenek, sőt, a mostani 3:0-s sikerüknek köszönhetően, jobb szettaránnyal a Swietelsky-BRSE-t megelőzve a tabella élére álltak. A két csapat egyébként pénteken éppen egymás ellen játszik majd az Extraligában, Békéscsabán.

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – UTE 3:0 (19, 9, 13)
Balatonfüred, 97 néző. V: Sík, Adler.
SZBRA: Bleicher R. 1, Szavovics 12, Koprivica 4, Sztijepics 16, Kiss G. 8, Jimerson 9. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 5, Iosia 3, Szerényi, Dimitrics, Lekics. Vezetőedző: Dejan Desnica.
UTE: Szabó L. 6, Gyimes 6, Bagyinka, Kraszteva 5, Morozo 1, Petőváry 7. Csere: Karabaseva (liberó), Durst, Manninger, Kis D. 1. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Dejan Desnica:
– Ha csak valaki az eredményt nézi, azt hiheti, hogy ez egy könnyű meccs volt, de ez egyáltalán nincs így. Az Újpest végig szívósan küzdött és nagyszerű ellenfelünk volt. Jól játszottunk, és elsősorban ez volt a sikerünk kulcsa. Nehéz hét vár ránk egy szerdai kupameccsel és egy idegenbeli rangadóval Békéscsabán, örülök, hogy győzelemmel vágunk neki ennek a periódusnak.
Horváth András: – Az első játszmában nagyon sokáig partiban voltunk az ellenféllel. Volt három-négy olyan helyzetünk, amikor lett volna lehetőségünk befejezni a játékot. Ezt nem tettük meg, és ez megbosszulta magát. Innentől kezdve a nyitásfogadásunk hullámzóvá vált, a támadásaink hatékonysága felpuhult, ennek köszönhető ez a mai eredmény. Köszönjük szépen azoknak, akik távolról szurkoltak nekünk és azoknak, akik a helyszínen biztatták a csapatot.

 

Női NB I:
MÁV Előre-Bericap – TFSE 3:2 (–21, –23, 13, 23, 10)
Székesfehérvár, 72 néző. V: Varga A., Gyulai.
MÁV ELŐRE: Szilágyi 4, Kiss A. 14, Karnyickaja 15, Bortnyikova 18, Sólyom 2, Szerencsés-Miklai 32. Csere: Kovács E. (liberó), Csabai, Sebestyén. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.
TFSE: Nagy V. 16, Kökény N. 1, Radomszki 29, Budaházy 5, Halla G. 15, Villányi 10. Csere: Boller (liberó), Poór, Benedek G. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Jurij Melnyicsuk:
Nehéz volt az első két szettben játszani. Jó csapat a TFSE, látszik, hogy összeszokottak. Fontos volt, hogy vissza tudjunk jönni a játékba és örülök, hogy sikerült fordítani és meg tudtuk nyerni a találkozót.
Csépke Gábor:
– Gratulálok mindkét csapatnak! Igazi rangadó volt. Sajnálom mert benne volt a győzelem. Harmadik szettől apró hibák döntöttek.

CoreComm-VESC – Jászberény 3:0 (23, 19, 14)
Veszprém, 50 néző. V: Halász E., Szabó P.
VESC: Huck 3, Miklós 11, Szvath 5, Sherwin 13, Hajós 15, Bozsó 3. Csere: Tóth L. (liberó) Monteiro 1, Molnár-Pintér. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit.
JÁSZBERÉNY: Kállai 3, Faragó 4, Imre 4, Hajdu 4, Sléder 9, Juhász. Csere: Deme B., Lagzi-Kovács (liberók), Patócs 2, Nagy O. 5, Horváth R., Farkas, Somlai. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Szokolikné Kalmár Judit: – Álmos kezdés után sikerült a lányoknak végre elhinniük, hogy meg tudják nyerni a meccset, és ehhez mérten kezdtek el játszani. Centermunkánk is javult az előzőekhez képest. A hibák redukálása és az önbizalom még mindig első számú feladatunk.