Női Extraliga: újabb Vasas siker

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Drámai csatában győzött Budaörsön a Vasas Óbuda az MTK ellen. A kék-fehérek komolyan megnehezítették a jó formában lévő Vasas dolgát, két szett is csak hosszabbításban dőlt el.

 

Az első játszmát jól kezdte az MTK, de a szett közepére átvette a vezetést a Vasas és meg is tartotta a játékrész végéig (23:25, 0:1). A második játszmában végig döntetlen közelében voltak a felek, az MTK-nál Sziládi Viktória játszott parádésan, a Vasasnál előbb Vezsenyi Adrienn, majd Maria Zernovic ütései hozták a pontokat. 24:24-nél viszont kétszer is hibáztak a kék-fehérek, így a Vasas 2:0-ás előnybe került (24:26, 0:2). A harmadik szettben is Vasas ragadta magához a kezdeményezést, majd 17:12-es vezetésük után feltámadt az MTK és 20:18-ra átvette a vezetést, majd 24:20-nál több szettlabdája is volt a kék-fehéreknek, majd Bojko szervái után felzárkózott a Vasas. Sziládi ütésével 27:27 lett az állás, ám utána Zernovic egy-egy jó támadással és szervával lezárta a meccset (27:29, 0:3)

Női Extraliga:
MTK Budapest – Vasas Óbuda 0:3 (-23, -24,-27)
Illyés-Aramis Sportcsarnok,  250 néző. V: Szabó Zs., Kiss z..
MTK: Giommarini 11, Kilyénfalvi 8, Windisch 11, Sziládi 18, Tettamanti 6, Berkó 2. Csere: Szalai (liberó), Borsos, Tatár 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Vasas: Bojko 15, Papp 2, Vezsenyi 8, Zernovic 16, Kalicanin 6, Király-Tálas 2. Csere: Juhár (liberó), Kump 1, Fábián, Malloy 8. Vezetőedző: Giannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
 – Örülök, hogy végre megint a jó arcunkat mutattuk, aminek köszönhetően nagyon közönségszórakoztató meccset játszottunk. Gratulálok mindkét csapatnak.
Giannisz Atanaszopulosz: – Az MTK tabellán elfoglalt helye nem reális, mert ennél sokkal jobb csapata van. Az ellenfél játékosai agresszívan nyitottak, emellett nagyon jó a blokkvédekezésük, ezért szenvedtünk ennyire. Nem vagyok elégedett a teljesítményünkkel, de azzal igen, hogy mindhárom szettet le tudtunk zárni annak ellenére is, hogy többször voltunk nehéz helyzetben – különösen örülök, hogy a harmadikban 20-24-ről visszajöttünk. Még a korábbinál is keményebben kell dolgoznunk és jobb koncentrációra van szükségünk az ilyen együttesek ellen is, nem csak a címvédő ellen.

 

Női NB I:
Gödöllői RC – DSZC Eötvös DSE 3:0 (12, 15, 10)
Monor, 60 néző. V: Villás, Jámbor.
GÖDÖLLŐ: Boros 3, Kökény P. 7, Kovács E. 5, Sánchez Pérez 15, Ratkai 13, Haase 6. Csere: Maurer, Szerencsés (liberók), Császár 6, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
EÖTVÖS: Fehér 1, Takács D., Araújo 8, Berza, Tóth K. 3, Máté 5. Csere: Fehérvári, Papp (liberók), Kerek 2, Béni, Juhász 1, Pálfi. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Gratulálok a lányoknak. Az eredménnyel és a stabilitással maximálisan elégedett vagyok. A játék képében és a dinamika tekintetében még maradt egy kis hiányérzetem, de jó úton haladunk. 
Szombathy András:
– Gratulálok a Gödöllőnek! A második szett elejét kivéve a játék minden elemében jobbak voltak.

Budaörsi DSE – Kispest SE 3:1 (–17, 15, 23, 25)
Budaörs, 63 néző. V: Kulcsár, Bátkai-Katona.
BDSE: Hernády 8, Pisák L. 1, Vincze 3, Merza 4, Pisák F. 7, Horváth P. 14. Csere: Futsek (liberó), Kiss Zs. 3, Darvas 2, Jakab 4, Tátrai. Vezetőedző: Ujvárosi Levente.
KISPEST: Törköly 1, Riczkó 2, Benedek R. 17, Dani 9, Horváth D. 8, Szabó K. 2. Csere: Karkusz, Horváth F. (liberók), Németh J. 1, Lisztes 7, Kőszegi 1, Lados. Vezetőedző: Takács Gergely.
Edzői értékelés
Ujvárosi Levente (Budaörs): – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Az elején megint túl óvatosan játszottunk. A végjáték már jobban megy, tartjuk a taktikai utasításokat. Összeszokottabb csapat a nagyon jól védekező Kispest. Tudunk jobban játszani amire szükség is lesz a következő hetekben.
Takács Gergely: – Nehéz mit mondani ilyenkor… Az első szettben nagyszerűen játszottunk, de ez után megint teljesen leálltunk a második szettben. A harmadik és negyedik játékrészben már görcsösen játszottunk, de nagyszerűen küzdöttünk, kitették a lányok a szívüket a pályára. A negyedik szett végjátékában történt szituáció megpecsételte a sorsunk, még nem vagyunk elég rutinosak, hogy egy ilyen szituációt megfelelően kezeljünk. Bár ha végig határozottak vagyunk, akkor belefért volna egy ilyen kétes ítélet. Ennek ellenére rászolgáltunk volna pontra/pontokra.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 MÁV Előre-Bericap – TFSE (női NB I)
15:00 GLP Nyíregyháza – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 DEAC – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Fino Kaposvár – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
18:00 Pénzügyőr – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 CoreComm-VESC – Jászberény (női NB I)