A rangadó után is veretlenül az élen a BRSE

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Parádés csatát hozott a női Extraliga 4. fordulójának nyitómérkőzése a bajnoki címvédő és kupagyőztes Fatum Nyíregyháza és a mindkét sorozatban ezüstérmes Békéscsaba között. A vendég BRSE már 2:0-ra is elhúzott, de innen egyenlítettek a hazaiak. A döntő szettben aztán megint a csabaiak voltak a jobbak, akik így továbbra is veretlenek és vezetik a tabellát, míg a Fatum sorozatban immár második vereségét könyvelhette el.

 

A találkozó elején a szerb Marta Drpa vezette Békéscsaba sokkal pontosabban röplabdázott, így négypontos előnyt épített ki. A hazaiakat irányító Németh Szabolcs időkérése után magára talált csapata és ütői, a szlovák Nikola Radosova, valamint a bolgár Ralica Vasziljeva támadásaival 14:13-nál fordított. Drpa nagyszerű teljesítményének köszönhetően nem sokkal később újra a vendégek vezettek, előnyük pedig kitartott a játékrész végéig (20:25).

A második szett sokáig kiegyenlített játékot hozott, de 11:10 után sorozatban szerezte pontjait a vendégcsapat, Németh pedig az újabb időkérésénél kiabálva kérte számon tanítványain az egymás után elkövetett hibákat. Állva hagyta ellenfelét az egymás után 11 labdamenetet nyerő BRSE, amely könnyedén duplázta meg összetett előnyét (11:25).

A harmadik felvonás elejére némileg összeszedte magát a nyitásfogadásban továbbra is gyengélkedő házigazda, amely támadásépítésben azonban – főleg Radosovának köszönhetően – egyre inkább megtalálta a ritmust, így sokáig egy-kétpontos különbség volt csak a csapatok között. Ez a szett hozta a legmagasabb színvonalat, a nyírségiek pedig kisvártatva egyenlítettek, majd két ponttal megléptek. A BRSE ugyan még egyszer kiegyenlített, de ezzel ellőtte puskaporát, a hazaiak pedig szépítettek (25:21).

A negyedik szett elején is keveset hibázott a mindkét csapat, ennek megfelelően fej fej mellett haladtak. Az egyik oldalon Vasziljeva és Radosova, a másikon Drpa és az ugyancsak szerb Szara Kliszura mellett Glemboczki Zóra is termelte a pontokat. Hárompontos vendégelőnyt követően sorozatban négy labdamenetet nyert a házigazda, amely Radosova 31. pontjával döntő játszmára mentette az összecsapást (25:20).

A rövidített felvonás elején továbbra is a nyírségiek akarata érvényesült, de a térfélcserénél már Tóth Gábor vendégegyüttese vezetett 8:7-re. Egy hazai hiba után már három volt a BRSE előnye, amely végül Drpa támadásával a negyedik mérkőzéslabdáját kihasználva győzött (12:15).

Női Extraliga:
Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE 2:3 (–20, –11, 21, 20, –12)
Continental Aréna, 550 néző. V: Jámbor, Bátkai-Katona.
FATUM: Burazer 9, Vaszileva 22, Pintér 7, Ana Tiemi 1, Radosová 33, Bodovics 3. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Vaida 4, Francesco, Dékány, Glavinic 2. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
BRSE: Najdic 1, Glemboczki 14, Zólyomi 5, Drpa 29, Kliszura 18, Strunjak 11. Csere: Molcsányi (liberó), Kornyijenko, Karhu, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor.
Edzői értékelés
Németh Szabolcs:
– Nagyon nehezen lendültünk játékba. Egy  ilyen kiélezett mérkőzésen nem adhatunk ekkora előnyt egyik ellenfelünknek sem, főleg nem egy ilyen jól játszó csapatnak ellen, mint  a Békéscsaba. Csalódott vagyok hiszen a múlt heti vereségből tanulnunk kellet volna. Egész héten ezt gyakoroltuk és erről beszéltünk. A mérkőzés első harmadában pontatlanul és enerváltan játszottunk. A meccs második felében voltak biztató jelek hiszen egyenlíteni tudtunk, de a végére ismét pontatlanul játszottunk. Gratulálok BRSE csapatának. Dolgozunk tovább.
Tóth Gábor:
– Ezt a mérkőzést többször kellett megnyernünk. 2:0 után a Nyíregyháza feljavult és nem vétett annyi ki nem kényszerített hibát, mint az első két játszmában, ehhez alkalmazkodnunk kellett. A védekezésünk nagyon precíz volt, jól is szerváltunk és az ötödik szettben helyén volt a szívünk. Gratulálok a csapatnak!

 

HETI PROGRAM:
November 5., péntek
18:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – DVTK (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv

November 6., szombat
16:00 MTK Budapest – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Gödöllői RC – DSZC Eötvös DSE (női NB I)
18:30 Budaörsi DSE – Kispest SE (női NB I)

November 7., vasárnap
15:00 MÁV Előre-Bericap – TFSE (női NB I)
15:00 GLP Nyíregyháza – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Szent Benedek RA – UTE (női Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 DEAC – Kecskeméti RC (férfi Extraliga)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC BME (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Fino Kaposvár – Kistext (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
17:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
18:00 Pénzügyőr – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley Tv
18:00 CoreComm-VESC – Jászberény (női NB I)