Éppen a legnehezebb meccsek előtt tért vissza Molcsányi Rita

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A hétvégi UTE – Swietelsky-Békéscsaba mérkőzés nem elsősorban a sima vendéggyőzelem miatt maradt emlékezetes, hanem azért, mert ezen az összecsapáson tért vissza a pályára júniusi vállműtétje után a békéscsabaiak válogatott játékosa, Molcsányi Rita.

Milyen volt újra tétmeccsen pályára lépni a csapatban?

Hihetetlenül jó érzés volt, nagyon vártam, hogy eljöjjön ez a pillanat, de türelmesnek kellett lennem. Már az előző szezon közepe óta tudtam, hogy meg kell műteni a vállamat, de a koronavírus-járvány miatt csak június 4-én kerülhetett sor az operációra. Az orvosok azt mondták, a beavatkozás után négy-hat hónappal léphetek újra pályára, és igazuk lett, hiszen öt hónappal a műtét után, Újpesten játszottam először.

Pontosan milyen sérülést szenvedtél és mikor?

Még a 2019-es, hazai rendezésű Európa-bajnokság egyik mérkőzésén tapadt le a kezem a padlóra, minden bizonnyal ott kezdődtek a problémák. A csont körüli porcgyűrű sérült meg, ami egy idő után le is szakadt, egy csavarral kellett rögzíteni.

Az első két Extraliga-meccsen is beneveztek a keretbe, de pályára nem léptél. Az egészségi állapotod megengedte volna?

Nem, csak két hete kezdtem el a csapattal edzeni, nem akartuk elsietni a visszatérést. Az, hogy beírtak a jegyzőkönyvbe és ott ülhettem a kispadon, csak egy szép gesztus volt a csapat részéről. Szívesen beálltam volna már az első két meccsre is, de kívülről is jó volt nézni a lányokat, mert remekül játszottak.

A Swietelsky-Békéscsaba három viszonylag sima győzelemmel kezdte a szezont, novemberben viszont több nehéz mérkőzés is vár rátok. Azokon a találkozókon mennyi szerepet kaphatsz?

Valóban így van, hiszen a csütörtöki nyíregyházi rangadó után megmérkőzünk a Balatonfüreddel és a Vasassal is, a CEV Kupában pedig a lengyel Lódzzal csapunk össze. Ha továbbra is panaszmentes maradok, fokozatosan növeljük majd a meccsterhelést. Természetesen a mérkőzés alakulásától is függ majd, hogy mennyit játszom, de bízom benne, hogy egyre többet tudok segíteni a csapatnak.

Mire lehet képes a Békéscsaba az idei szezonban az Extraligában?

Ezt most még nagyon nehéz megmondani, hiszen a szezon elején járunk, ráadásul még új játékosok is érkezhetnek bármelyik csapatba. Az viszont már látszik, hogy az idei Extraliga-mezőny rendkívül kiegyenlített, 5-6 gárda is közel azonos játékerőt képvisel. Annak viszont örülök, hogy a mi együttesünk nagyon egyben van, az edzéseken és a mérkőzéseken is jól megy a játék, remélem, hogy ez a folytatásban is így lesz.