Kiválóan teljesítenek a külföldön szereplő magyar játékosok

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Több magyar válogatott játékos is főszerepet játszott csapata sikerében az elmúlt héten, a női Bundesligában „magyar rangadót” rendeztek, Gergye Roland és Horváth Kristóf együttese veretlenül menetel, Baróti Árpád pedig lejátszotta élete első japán bajnokiját.

Szakmáry Gréta remekel az Aydın Büyükşehir Belediyesporban. A török együttes ugyan 3:2-re elbukta a Mert Grup Sigorta elleni mérkőzést, a magyar válogatott klasszis azonban 25 pontot szerzett, a következő, Kozeyboru elleni győztes találkozón pedig 17 pontjával a gárda legjobbja volt. Az Aydin öt fordulót követően a 9. helyen áll a 14 csapatos török bajnokságban.

A német bajnokság harmadik fordulójában, október 16-án egymás ellen játszott Németh Anett (SC Potsdam) és Pallag Ágnes (Vbf Suhl LOTTO Thüringen) együttese. A találkozót Németh 11 pontjának is köszönhetően a Potsdam nyerte 3:0-ra, Pallag nem lépett pályára. Németh Anett és együttese a következő fordulóban az SC Dresden ellen lépett pályára, a magyar ütőjátékos 19 ponttal csapata legjobbja volt a 3:0-ás potsdami sikerrel záruló találkozón. A Thüringen is 3:0-ra nyert a legutóbbi játéknapon, ám Pallag Ágnes ezen az összecsapáson sem kapott szerepet. A 12 csapatos Bundesligában a Potsdam a második, a Suhl pedig a negyedik helyen áll.

A férfiaknál elkezdődött a japán bajnokság. Pádár Krisztián együttese, a Toray Arrows két győzelemmel kezdte a szezont a Nagano ellen, az Osaka Sakai elleni párosmérkőzést viszont 3:0-ra és 3:2-re elveszítették Pádárék. Baróti Árpád csapata, a címvédő Suntory Sunbirds három győzelemmel rajtolt, legutóbbi találkozóját viszont elbukta a JT Thunders ellen.

Két magyarral a pályán, eggyel pedig a kispadon szerepel az osztrák bajnokságban és a Közép-európai Ligában az UVC Holding Graz. Feladóposzton a válogatott Keen Cameron és Mikuláss-Koch Marcell játszik, a kispadon pedig a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert ül. A csapat a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt volt, az idegenbeli 3:0-ás vereség után október közepén hazai pályán 3:1-re kapott ki a szlovák Rieker UJS Komarnótól, így búcsúzott a sorozattól. A MEVZA-Liga első két fordulójában egy pontot szerzett a csapat: az Union Raiffeisen Waldviertel ellen 3:2-re, az SK Zadruga Aich/Dobtól pedig 3:0-ra kaptak ki a graziak.

 

Hibátlanul teljesít a szlovén bajnokságban és a Közép-Európai Ligában Gergye Roland csapata az OK Merkur Maribor. A magyar átló a legutóbbi fordulóban, a Salonit Anhovo elleni találkozón 14 pontjával együttese egyik legjobbja volt

Pesti Marcell csapata, a Lycurgus szintén hibátlanul menetel a holland bajnokságban, négyből négy győzelem a csapat mérlege.

Horváth Kristóf csapata ugyancsak száz százalékos. A francia másodosztályú Saint-Nazaire Volley-Ball Atlantique ráadásul első három bajnokiját egyaránt játszmaveszteség nélkül nyerte meg. Horváth a legutóbbi, Avignon elleni találkozón 7 pontot szerzett.