Férfi NB I: másodszor is kikaptak az U17-esek, de…

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Pénteken az újonc Rákosmente elleni mérkőzéssel zárult az U17-es válogatott dabasi edzőtábora. Jókay Zoltán csapata fokozatosan lendült játékba és a harmadik szettben 17:21 után sorozatban hat pontot szerezve közel volt a játszma megnyeréséhez is, végül azonban a rutintalanságuk miatt – bár négy meccslabdát is sikerült hárítaniuk – ezúttal is 3:0-s vereséget szenvedtek. Mindettől függetlenül kijelenthetjük, hogy biztató jövő előtt állnak a fiatalok.

 

Férfi NB I:
U17-es válogatott – Rákosmente 0:3 (–15, –19, –26)
Dabas, 48 néző. V: Ladányi, Árpás.
U17-ES VÁLOGATOTT: Tóth K. 2, Eperjesi 11, Boldizsár 6, Varga P. 10, Székely 1, Cziczlavicz 3. Csere: Tepszis 1, Vincze (liberók), Tóth G. 5, Zarka 1, Szabó M. 2, Sütő, Szalai K. 1. Szövetségi edző: Jókay Zoltán.
RÁKOSMENTE: Török Sz. 9, Sándor 6, Katona 10, Fenyő 10, Papp 15, Nagy P. 6. Csere: Farkas (liberó), Török R., Szabó B., Molnár, Szalai T. 1. Vezetőedző: Kovács Sándor.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Jelenlegi állapotunknak megfelelően játszottunk. Voltak egészen jó periódusai a csapatnak. Sajnos a magas szintű koncentráció hosszú távon még nem megy. Remélem, hogy a most tanultakra tudunk építeni a következő alkalommal.
Kovács Sándor: – Ez a mérkőzés részünkről a kötelező győzelem kategóriába volt tehető. Több új támadási variációt sikerült kipróbálnunk. Harmadik szettben kicsit kiengedett a figyelmünk, de a végén ez sem okozott problémát a játszma lezárásához.

 

Szerdán az U17-esek léptek pályára a férfi NB I-ben. Jókay Zoltán csapata a MÁV Előre-Foxconnt fogadta Dabason, s szenvedett 3:0-s vereséget. Pedig mindhárom játszmát jól kezdték a fiatalok és tartani tudták a lépést a fehérváriakkal, sőt a második szettben három ponttal is vezettek. De a szett közepe felé rendre elfogyott a tudomány és a játszmák második felében tetszés szerint érték el pontjaikat a vendégek. Persze a csapat még csak néhány napja készül együtt, így nem csoda, hogy még nem értek össze a játékosok, így is több szép akciót sikerült bemutatniuk.

U17-es válogatott – MÁV Előre-Foxconn 0:3 (–15, –16, –16)
Dabas, 30 néző. V: Ladányi, Takács Á.
U17-ES VÁLOGATOTT: Zarka, Eperjesi 2, Cziczlavicz 4, Varga P. 9, Székely 3, Boldizsár 1. Csere: Tepszis (liberó), Szabó M., Kövessy, Tóth K. 1, Tóth G., Sütő. Szövetségi edző: Jókay Zoltán.
MÁV ELŐRE: Deliu, Doda 11, Kulcsár 9, Boa 18, Balázs 11, Kholman 10. Csere: Takács M. (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Úgy gondolom, hogy versenyben állunk az idővel, egyelőre az idő vezet, de próbálunk egyenlíteni. Bizonyos értelemben többet kaptam, mint amit vártam, de vannak rutintalanságból, technikai és taktikai problémákból adódó hibáink, amiken egyértelműen dolgoznunk kell.
Dávid Zoltán: – Örülök a kötelező győzelemnek! Minden szett eleje szorosan alakult, ami a fiatalok válogatottjának lendületével magyarázható, de a végére mi bírtuk jobban! Ezúttal mi számítottunk rutinosabb csapatnak!

 

Októberi edzőtáborozásának utolsó mérkőzésén az U19-es válogatott a GLP Nyíregyházával mérte össze erejét a férfi NB I-ben, s győzött magabiztos játékkal 3:0-ra.

U19-es válogatott – GLP Nyíregyháza 3:0 (20, 15, 12)
Szolnok, 67 néző. V: Árpás, Horváth M.
U19: Tóth K. 6, Fenyvesi B. 10, Acsai 7, Fenyvesi D. 9, Kasnyik 5, Hajagos 2. Csere: Szentesi (liberó), Kiss B. 4. Szövetségi edző: Bodonyi Ákos.
NYÍREGYHÁZA: Nagy M., Tóth A., Balogh, Bakács 1, Kőnig, Demeter. Csere: Barcza (liberó), Tóth D. 3, Nagy V. Vezetőedző: Balázs István.
Edzői értékelés
Bodonyi Ákos:
– Az első szett alapjátékának hibáit a mérkőzés további részében ki tudtuk küszöbölni és önmagunkhoz képest egy szimpatikus játékot tudtunk a parkettre vinni. Értékes mérkőzések vannak a hátunk mögött, decemberben folytatjuk. Hajrá Magyarország!

 

Kedden a harmadik találkozóját játszotta le a Szolnokon edzőtáborozó U19-es válogatott. Bodonyi Ákos csapata a MEAFC-Miskolcot fogadta és már 2:0-s hátrányban volt, amikor összeszedték magukat a fiúk és innen is fordítottak.

U19-es válogatott – MEAFC-Miskolc 3:2 (–20, –22, 21, 24, 10)
Szolnok, 73 néző. V: Villás, Jámbor.
U19: Tóth K. 2, Fenyvesi B. 23, Kiss B. 3, Bogdán 8, Fenyvesi D. 12, Hajagos 10. Csere: Szentesi (liberó), Kasnyik, Acsai 3. Szövetségi kapitány: Bodonyi Ákos.
MEAFC: Csizmadia 13, Lipatov 3, Kovács Z. 13, Kozsla 14, Surányi 9, Simkó 4. Csere: Karóczi (liberó), Szántai, Bubenkó, Orosz 3. Vezetőedző: Bagó László.
Edzői értékelés
Bodonyi Ákos:
– Az első két játékrészben egy-egy hullámvölgynek köszönhetően nem tudtuk megnyerni azokat. A harmadik játszmában már stabilabb alapjátékot tudtunk a pályára tenni. A negyedik játékrész drámaira sikerült. Az ötödik szettben tudtuk érvényesíteni az akaratunkat és győzni tudtunk. Kovács Zoltánnak jobbulást kívánunk.

 

HETI PROGRAM:
Október 30., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE – TFSE (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 Jászberény VT – Budaörsi DSE (női NB I)
18:00 UTE – Swietelsky-BRSE (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 MTK Budapest – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Kispest SE – Gödöllői RC (női NB I); Tv: Hunvolley.tv

Október 31., vasárnap
16:00 CoreComm-VESC – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
16:00 Szolnoki RK – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 Debreceni EAC – Kistext (férfi Extraliga)
17:30 Dunaújvárosi KSE – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 Pénzügyőr SE – VRC Kazincbarcika (férfi Extraliga) – zárt kapuk mögött; Tv: Hunvolley.tv
18:00 GLP Nyíregyháza – Dág KSE (férfi NB I)
19:00 Kecskeméti RC – MAFC-BME (férfi Extraliga); Tv: M4 Sport+