Női Extraliga: nyíregyházi siker Kaposváron

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A bajnok FATUM-Nyíregyháza címvédőhöz méltóan mutatkozott be a női Extraliga 2021–2022-es idényében, miután 3:0-ra győzött Kaposváron.

 

Érdekes előzménye volt a nyitó forduló záró találkozójának, miután tegnap került nyilvánosságra, hogy lemondott a kaposvári klub ügyvezető elnöke Orosz Ferenc, s így a klubot a továbbiakban Lacombe Zsófia képviseli.

Eleinte úgy tűnt, hogy a váltás nem zavarta meg a csapatot, mert 5:5-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám ezt követően alaposan elléptek a vendégek, akik végül mindössze 13 pontig jutottak (13:25). A második játszma eleje a hazaiaknak sikerült jobban, ezúttal 7:7 után vette át a vezetést a Nyíregyháza, de csak a játszma közepén sikerült nagyobb különbséget kialakítania, de ezt követően már nem forgott veszélyben második szettsikerük sem (19:25). A harmadikban viszont jóideig úgy tűnt, hogy sikerül a kaposváriaknak szépíteni, hiszen 12:5-re is vezettek, azonban ekkor megint beindult a Fatum-henger, 17:17-nél pedig már egyenlő volt az állás és ezt követően mindössze három pontra voltak képesek a vendéglátók.

 

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár – FATUM-Nyíregyháza 0:3 (–13, –19, –20)
Kaposvár Aréna, 350 néző. V: Bátkai-Katona, Sík.
DIAMANT: Szedmák 5, Matic 4, Lemmens 7, Grbac 1, Boshnakova 9, Wirth 5. Csere: Szpin (liberó), Budai, Tóth J. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
FATUM: Radosová 15, Bodovics 4, Burazer 13, Vaszileva 15, Pintér 4, Francesco 4. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Vaida 1, Ana Tiemi 3, Dékány. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Vincent Lacombe:
– Idegesen kezdtük a mérkőzést; ebben a mezőnyben nem fér bele, hogy másfél szett után lendülünk csak játékba. A harmadik játszmában látottakra mindenképpen alapozhatunk a folytatásban. Úgy fogom fel ezt a találkozót, hogy nem veszítettünk, hanem sok-sok tapasztalatot szereztünk a bajnoki címvédő ellen.
Németh Szabolcs:
– Nagyon örülök a győzelemnek. Az első percek izgalma után elkezdett működni a gépezet és az első szettet viszonylag könnyen hoztuk. A második szettben már megnehezítette a dolgunkat a szimpatikus hazai csapat, de játékosaim a kritikus pillanatokban jól összpontosítottak. A harmadik szettben továbbra is lelkesen küzdött a hazai csapat, de játékosaim oda tették ismét magukat és megfordították az eredményt, megnyerve ezzel a mérkőzést. Jövő pénteken otthon is bemutatkozik csapatunk az UTE ellen. Várjuk a szurkolóinkat hiszen szeretnénk őket újabb győzelemmel megörvendeztetni immár élőben a Continentál Arénában.