Rajt előtti körkérdés a női Extraliga-csapatokhoz

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A szezon kezdete előtt ugyanazt a három kérdést tettük fel az élvonalbeli csapatok képviselőinek:

  1. Általánosságban mit vár az új szezontól? Milyen a mezőny, milyenek az ellenfelek?
  2. Milyen változások történtek a nyáron a csapatnál – hogy érzi, erősödött vagy gyengült a keret?
  3. Mit vár csapatától az új szezonban?

Tóth Gábor, Swietelsky-Békéscsaba

  1. A mezőny első fele kiegyenlített, sokat számíthat a mentális felkészültség és a hazai pálya. Különösen úgy, hogy újra közönség előtt szerepelhetnek a csapatok.
  2. Volt mozgás a csapatnál, a cél az volt, hogy erősítsük a keretet. Olyan játékosokat kerestünk a távozók helyére, akiknek a játékkaraterisztikája megfelel a koncepciónknak.
  3. Fegyelmezett, agresszív, taktikus röplabdát várok a csapattól, és természetesen azt, hogy a pályán kívül is sportemberként viselkedjenek.

Farkas Mihály Tamás, DVTK

  1. Hosszú ideje egyre erősödik a magyar női Extraliga. Ez a tendencia a most induló szezonban sem változik, nagyon erős lesz idén is a mezőny. Sok, és minőségi légiós érkezett a bajnokságba, ráadásul sok magyar válogatott játékos is itthon játszik. Kiélezett, küzdelmes mérkőzéseket várok.
  2. Nagy változások történtek a DVTK-nál. Amikor a nyáron a csapathoz szerződtem, csupán négy játékosunk volt. Az NB I-re készültünk, egy hosszabb építkezéssel. Mostanra 14 fős a keretünk, és a Gödöllő visszalépése miatt az Extraligában találtuk magunkat. Nehéz dolgunk lesz, idő kell ahhoz, hogy csapatszinten jó teljesítményre legyünk képesek.
  3. Szeretnénk minden csapatnak megnehezíteni a dolgát, és természetesen mindent megteszünk a bent maradásért, ami kutyakemény meló lesz, hisz minden ellenfél jól erősített.

Vincent Lacombe, 1. MCM-Diamant Kaposvár 

  1. Úgy gondolom, tovább javul a színvonal, a közönség pedig még több látványos és izgalmas mérkőzést láthat majd az előttünk álló szezonban, mint az elmúlt évben. A mezőny legerősebb együttesei a nemzetközi porondon is szeretnének szépen teljesíteni. A felkészülési időszak során a Békéscsabával, az MTK-vak és az UTE csapatával is találkoztunk, és figyelemmel kísértük a többi klubnál történt eseményeket is. Erős a mezőny, kemény ellenfelek várnak ránk, és a formálódó csapatunk számára ez mindenképpen komoly kihívás.
  2. Sok változás történt a nyáron, és bízom benne, hogy csapatként erősek leszünk, talán ez a legfontosabb. Tatjána Matics mellé új légiósok érkeztek, illetve fiatal, saját nevelésű játékosok csatlakoztak a felnőtt kerethez.
  3. Tisztában vagyunk a helyzetünkkel és a lehetőségeinkkel. Miközben az egyesület is szeretne megújulni, mi azért dolgozunk, hogy végig harcban legyünk a négy közé kerülésért. Emellett a Challenge Kupában is vár ránk feladat novemberben.

Leiszt Máté, MTK

  1. Ismét nagyon erős bajnokságra számítok és kiegyenlített, színvonalas küzdelmekre számítok. Nagyon várjuk már a kezdést, azt pedig különösen, hogy végre ismét nézők előtt játszhassunk.
  2. Sok változás történt a keretben, egy nagyon fiatal, de ambiciózus csapat van kialakulóban. Azt gondolom egyértelműen erősebbek vagyunk.
  3. Azt várom, hogy minden mérkőzés minden pontjába a maximumot tegyük bele. Szeretnénk minél több és minél nagyobb pozitív meglepetést okozni, és bizonyítani mind teljesítményben, mind eredményekben, hogy helyünk van az Extraligában.

Németh Szabolcs, FATUM-Nyíregyháza

  1. Természetesen nagyon várjuk a bajnoki rajtot. A hazai Extraligás csapatok közül egyedüliként 12 hetes felkészülést vittünk végig. Úgy gondolom, hogy ez idő alatt a csapatunk egyre jobban összekovácsolódott, de közel sem vagyunk még 100% -os formában. Különös figyelmet kell fordítanunk arra, hogy játékosaink az alapszakaszban végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsanak. Bízom abban, hogy a formánkat a rájátszásban tovább tudjuk majd fokozni. Az ellenfeleink láthatóan erősödtek így színvonalas, jó meccsekre számítok.
  2. A korábban elhangzott céloknak megfelelően alakítottuk ki a játékoskeretet. Stabilitásban, valamint a játékban is előre szeretnénk lépni. A keret erősebb, mint tavaly. Magasra tettük a lécet, de szeretnénk ezt megugrani. Az új igazolások Bodovics Hanna, Katarina Glavinic, Ana Tiemi, Vajda Beáta, Dékány Bernadett és Maja Burazer. Magam a második szezonom kezdhetem meg vezetőedzőként. Másodedzőként Pampuch Csaba lesz a segítőm egyébként a szakmai stáb összetétele változatlan.
  3. Egyértelmű elvárás saját magunkkal szemben, valamint támogatónk és a csapatvezetés részéről is, hogy védjük meg mindkét tavaly elhódított címeket (Extraliga, Magyar Kupa győzelem).A BL-főtábla nagyobb kihívás, mint a magyar bajnokság. Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Úgy gondolom rendkívül hasznos lesz ez a sorozat, mert a magas színvonalú ellenfelek (Imoco Conegliano, Grupa Azoty Chemik Police stb..) ellen játszhatunk majd meccseket. Az itt szerzett tapasztalat jól jöhet a hazai bajnokság és a Magyar Kupa végjátékában. Egy dolgot megígérhetek szurkolóinknak: csapatom minden meccsre úgy fog felmenni a pályára, hogy győzni szeretne. A végsőkig küzdeni fogunk nagynevű ellenfeleink ellen.

Komáromi Sólyom Csilla, Szent Benedek RA

  1. Bizakodva várjuk a szezont. Reméljük, hogy a koronavírus nem szól közbe és nézők előtt, az előre eltervezett ritmusban tudjuk végigjátszani a bajnokságot. A tavalyi évhez képest szeretnénk előrelépni, ennek jegyében is terveztük meg az idei évünket már tavasszal. Bízom benne, hogy a munka eredményét a pályán látják majd szurkolóink. Erős az Extraliga mezőnye, biztos vagyok benne, hogy nagyon sok meglepetést tartogatnak a mérkőzések és bőven lesz izgalom már az alapszakaszban is.
  2. Csapatunkat úgy alakítottuk át, hogy az idei évben meghatározott céljaink elérhetővé váljanak. Dejan Desnica személyében egy felkészült, remek szakembert sikerült Balatonfüredre csábítanunk. Büszkék vagyunk arra, hogy két aktív magyar válogatott játékost sikerült szerződtetnünk. Bátran ki merem jelenteni, hogy minőségi, a magyar élvonalban is kiemelkedő teljesítményre képes lányokat igazoltunk. Célunk a jó szereplés mellett, hogy az évről évre erősebb utánpótláskorú játékosaink példaképei és mentorai legyenek a felnőttcsapat tagjai.
  3. Szeretnénk a kupában és a bajnokságban is előrelépni. Klubunk vezetése nem határozta meg a pontos helyezést, de úgy tapasztaltuk a felkészülés során, hogy nem irreális cél, ha megcélozzuk a négy közé jutást a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Nekünk ez az év is még tanulóév az Extraligában, így a legfontosabb az, hogy minden téren tudjunk fejlődni.

Horváth András, UTE:

  1. A tavaly is erős csapatok nem gyengültek meg, és van egy-két olyan együttes, amelyik pedig egyértelműen feljebb lépett. Mondhatnám példának a Balatonfüredet, amelynek már 8-9 légiósa van. Sokkal kevesebb tavaly sem volt nekik, de erre a szezonra sikerült minőségibb külföldieket igazolniuk, és olyan magyar játékosok is kerültek hozzájuk, akik meghatározók lehetnek. A tavalyi női Extraliga is egy erős bajnokság volt, de az idei még erősebb lesz, egyébként pedig úgy látom, hogy idén férfi vonalon is tovább fog erősödni a színvonal.
  2. Lendületesebb, energiával telibb csapatot hoztunk össze. Jöttek jó nevű játékosok, például Gyimes Zsófi, aki a magyar válogatott kezdő centere volt az Európa-bajnokságon. Igazoltunk a DVTK-ból tehetséges liberót, és a többi fiatal játékosunk is sokat fejlődött. A legidősebb játékosunk 24 éves, a legfiatalabb pedig 16, szükségünk van még egy kis időre, hogy ez kialakuljon.
  3. Olyan csapatot szeretnénk kialakítani, amelyik mindent megtesz a győzelemért. Szívünket, lelkünket kell felvinni a pályára.Szerintem lehetünk majd elől a bajnokságban, és szoronghatunk meg akár nagycsapatokat is. A felkészülés alatt is látszott, hogy 20 pontig szinte bárki ellen jók vagyunk, de egyelőre még nem tudjuk az éles helyzetekben befejezni a játszmákat, mert kapkodunk. Ez a képesség majd a rutinnal jöhet meg.

Giannis Athanasopolus, Vasas Óbuda

  1. Új vagyok a csapatnál és a bajnokságban is, így nehéz elvárásokat megfogalmazni. Egyelőre csak a Békéscsabáról, a Nyíregyházáról és első ellenfelünkről, a Szent Benedekről láttam videókat, ez alapján versenyképesnek tűnik az Extraliga, amelyben nagyon jó játékosok szerepelnek. Érdekes és izgalmas mérkőzéseket várok.
  2. Egyelőre a szerencse elkerült minket, hiszen az egyik átlónk, Paula Boonstra sérüléssel bajlódik, a helyére igazolt amerikai játékos pedig ugyancsak megsérült, így eddig mindössze egyet tudott velünk edzeni. Ennek ellenére elégedett vagyok a keretünkkel, remélem, a sérültek is mihamarabb felépülnek. Kétségbe esnünk azonban addig sem kell, hiszen Vezsenyi Adrienn személyében egy magyar válogatott játékos van még arra a posztra, és biztos vagyok abban, hogy meg fogja oldani a feladatát.
  3. Még én is tanulom, kitől mire számíthatok, de azt elvárom minden játékosomtól, hogy minden találkozó minden labdamenetében a végsőkig harcoljon. Energikusan, pozitívan kell pályára lépnünk, meccsről meccsre szeretnénk fejlődni, aztán a szezon második felében meglátjuk, hogy ez mire elég.

 

A női Extraliga menetrendje.