Megnehezítené a nagyok dolgát a női ülőröplabda-válogatott Törökországban!

Archív, Ülőröplabda 2022 előttről

Október 17. és 24. között a törökországi Kemer városában kerül sor az ülőröplabda Európa-bajnokságra.

A magyar női válogatott nemigen kerülhetett volna nehezebb csoportba, ugyanis a legutóbbi, Budapesten rendezett kontinenstorna mindhárom dobogós csapatával, Oroszországgal, Olaszországgal és Ukrajnával, valamint a szintén komoly játékerőt képviselő holland együttessel is összekerült.

A válogatott játékosa, Nebehaj Barbara szerint így, hogy egyértelműen az erősebb csoportban szerepelnek, a reális cél az lehet, hogy mindazt sikerüljön téthelyzetben megvalósítani, amit az edzőtáborban gyakoroltak, és persze igyekeznek majd meglepetést okozni a favoritok ellen, a nyerhető mérkőzést / mérkőzéseket pedig hozzák.

Raska Gyula szövetségi kapitány optimistán várja a rajtot:

Női válogatottunk komoly átalakításon megy keresztül, aminek körülbelül a felénél tartunk. Sajnos betegség és sérülés is nehezíti a dolgunkat, így két játékosunk nem is tud elutazni a csapattal. Ettől függetlenül, ha azt a lelkes és motivált játékot nyújtják a lányok, mint legutóbb Franciaországban a Nemzetek Ligájában, akkor szerezhetünk néhány kellemetlen percet nagynevű ellenfeleinknek és emelt fővel jöhetünk haza.

 

A magyar női válogatott mérkőzései:

Október 17., vasárnap 8.45: Ukrajna – Magyarország

Október 18., hétfő 14.00: Magyarország – Hollandia

Október 19., kedd 9.00: Oroszország – Magyarország

Október 20., szerda 9.00: Magyarország – Olaszország

 

A törökországi Eb mérkőzéseit élőben közvetítik a https://www.paravolley.eu/ oldalon.