PSE és Vegyész tornagyőzelem a hétvégén

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Egy csapat híján a teljes férfi Extraliga pályára lépett a hétvégén két hazai felkészülési torna, a Kistext-Pénzügyőr, illetve a Don Bosco Kupa keretében.

 

A fővárosi tornán, amelyen a bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr mellett a mindkét sorozatban ezüstérmes Fino Kaposvár, a társházigazda, Extraliga-újonc Kistext és az NB I egyik bajnokaspiránsa, a MÁV Előre-Foxconn vett részt, egy nap alatt játszott mindenki mindenkivel egy háromszettes mérkőzést. Ebből végül a Pénzügyőr jött ki a legjobban mindhárom meccsét megnyerve, megelőzve a Fino Kaposvárt, míg a bronzérmes a Kistext lett a székesfehérváriak előtt. Az aranyéremről döntő mérkőzésen a fővárosiak 3:0-ra győztek a kaposváriak ellen.

 

Kazincbarcikán a Magyar Kupában harmadik házigazda VRCK mellett a bajnoki bronzérmes MAFC BME, a Magyar Kupában negyedik Kecskemét és a DEAC indult harcba a Don Bosco Kupáért. Ezen a tornán két nap alatt játszották le a két nyert szettig tartó körmérkőzéseket, majd az alapszakaszt követően az első két helyezett, illetve a harmadik és a negyedik helyosztón is pályára lépett.

Az már a szombati első napot követően eldőlt, hogy a vegyész és a MAFC, illetve a Kecskemét és a DEAC vasárnap kétszer is megmérkőzik egymással, mert már ekkor biztos volt, hogy a helyosztókat is egymás ellen játsszák. Nos, a délelőtti meccsen Toronyai Miklós és Nagy Péter is a fiataloknak adott játéklehetőséget és ezt a csatát 2:0-ra a fővárosiak nyerték. Délután már a legjobb sorok játszottak, s itt is a MAFC szerzett vezetést, ezt követően azonban a hazaiak fordítottak, 3:1-re győztek és így a trófeát is megszerezték. A harmadik helyen a kecskemétiek zártak a DEAC-ot megelőzve.