A Fatum nyerte a füredi tornát, a Vasas második Görögországban

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Rangos női felkészülési tornát rendeztek Balatonfüreden négy Extraligás klub részvételével, míg a Vasas a görögországi Szantoriniban indult egy négycsapatos versenyen.

 

Az I. Szent Benedek Kupán pénteken az elődöntőket rendezték meg, ahol előbb a hazaiak az UTE ellen nyertek 3:0-ra, míg a második találkozón a bajnok Fatum Nyíregyháza az ezüstérmes Swietelsky-Békéscsabát győzte le ugyanilyen arányban.

Szombaton aztán a helyosztókat rendezték meg: a bronzmeccsen a BRSE diadalmaskodott 3:0-ra az újpestiek felett, míg a döntő hatalmas csatát hozott. A nyírségiek szereztek vezetést, azonban a Szent Benedek RA fordított, s végül a bajnoknak kellett futnia az eredmény után. Azonban sikerült kiharcolniuk a döntő szettet, amelyet aztán Németh Szabolcs csapata nyert meg 3:2-re, Így a két héttel ezelőtti Fatum Property Kupa után a Szent Benedek Kupa trófeáját is megszerezték.

Ami a Vasast illeti, a piros-kékek egy háromnapos tornán vettek részt a görögországi Szantoriniban, melynek első, csütörtöki napján a görög kupagyőztes PAOK Szalonikit győzték le 3:1-re. Pénteken aztán a ciprusi Apollon Limasszol volt az óbudaiak ellenfele, akik ellen három szettben nyertek, így a záró napon, a görög AO Tirasz ellen a tornagyőzelemért léptek pályára, végül azonban ezúttal a hazaiak diadalmaskodtak 3:2-re, így a Vasasnak meg kellett elégednie a második hellyel.