Amerikai átlót igazolt a Vasas

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A holland Paula Boonstra sérülése miatt kellett új átló után kellett néznie a klubnak, a választás pedig az ötödik európai szezonjára készülő, amerikai Alexandra Malloyra esett. A 27 éves átló egyelőre december végéig kötelezte el magát a piros-kékekhez.

 

„Texasból származom, és nagyszerű lehetőségnek tűnt az, hogy a Vasasba igazoljak. Izgatottan várom, hogy megismerjem a lányokat és az edzői stábot. Nagy kihívásnak tartom, hogy egyszerre négy versenysorozatban is elindulunk” – mondta a klub honlapjának hétfői ideérkezése másnapján Andie, aki kedd reggel már edzésre jelentkezett Giannisz Atanaszopulosznál.

A feladóátló elmondta, hirtelen jött a Vasas ajánlata, és alig pár nappal az aláírás után máris repülőre ült, hogy mielőbb csatlakozhasson új egyesületéhez. Korábban Németországban, Finnországban, a legutóbbi két évben pedig Spanyolországban röplabdázott.

„Minden állomáshelyem más szempontból volt jó, de az előző szezonunk klubtörténeti volt, ugyanis az Alcobendasszal megnyertük a Spanyol Kupát, a bajnokságban pedig másodikként végeztünk.”

A magyar bajnokságról egyelőre nem sokat tud, egyelőre azonban csak azzal szeretne foglalkozni, hogy minél előbb megismerje a társait és a játékrendszert. Erre gyorsan alkalma is lesz, mert a csapat szerda reggel Santorinire utazik felkészülési tornára.