Extraliga hírmorzsák – felkészülés neves ellenfelekkel

Archív, Egyéb 2022 előttről

Már csak két hét van a bajnoki rajtig, az Extraliga csapatainak most kell a formájukat élesíteni – heti körképükben bemutatjuk, hogy hol tartanak a felkészülésben.

Férfi Extraliga

Felkészülési tornát játszanak hétvégén a Kistext Arénában. Az Extraliga újoncánál a bajnoki címvédő Pénzügyőr SE és a MÁV Előre SC csapatai vendégeskednek. Az előző bajnokság második helyezettje, a FINO Kaposvár is lejátszotta első felkészülési mérkőzéseit: a kaposváriak Horvátországban előbb Eszéken a MOK Murska Osijek ellen játszottak két felkészülési mérkőzést, majd Zágrábban a Mladost Zagreb lesz az ellenfelük. A felkészülésük Ausztriában folytatódik az SK Aich ellen, majd október 12-én Muraszombaton a felkészülési meccsek sorozata.

Hétvégén rendezik az V. Don Bosco Kupát Kazincbarcikán, ahol a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfelei a MAFC-BME, a Kecskeméti RC és a DEAC lesznek. A KRC-hez időközben megérkezett két új kubai légiósa: Lázaro Fundora Travesio négyes ütő, Carlos Daniel Baserio Angel Bello pedig center poszton bevethető. Dunaújvárosban eközben az utánpótlásra építenek, a DKSE eddig mindössze az utánpótlásból felkerült játékosaival erősített.

Női Extraliga

Ismét Magyarországra látogat a Bajnokok Ligája címvédője, az Imoco Volley Conegliano, ugyanis a Fatum Nyíregyháza az olasz sztárcsapattal, a lengyel Grupa Azoty Chemik POLICE csapatával került egy csoportba, harmadik ellenfele pedig a selejtezőből érkezik.

A hétvégén Békéscsabán rendezték a Boraqua Kupát, a házigazda Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE, a Vasas Óbuda és a román CSM Lugoj részvételével. A pénteki mérkőzésen a Vasas ötszettes csatában győzte le a BRSE-t, viszont másnap kikapott a Lugoj együttesétől. A BRSE Lugoj elleni mérkőzése zárta a tornát, ahol a békéscsabaiak nagyszerűen játszva, Sara Klisura vezérletével legyőzték a ó erőkből álló román együttest. A Vasas csapata Görögországban folytatja a felkészülést, immáron Paula Boonstra nélkül, a holland játékos hazájában folytatja rehabilitációját egy korrekciós műtét után.

Kaposváron is felkészülési tornát rendeztek, melyen a házigazda 1.MCM-Diamant Kaposvár a második helyet szerezte meg. A kaposvári lányok legyőzték sorrendben a szlovén OK Maribor, az MTK és az UTE együttesét is, így jöhetett a döntő a komoly játékerőt képviselő, szintén szlovén Calcit Volley ellenében: 0:2-ről még felzárkózott a Kaposvár, ám az ötödik szett végét a Bajnokok Ligájában is érdekelt szlovén csapat jobban bírta, így övék lett győzelem. A harmadik helyen a Maribor végzett, az UTE lett a negyedik, az MTK pedig az ötödik helyen zárta a tornát.

Hétvégén Balatonfüreden is felkészülési tornát rendeznek: az I. Szent Benedek Röplabda Tornán a házigazda SZBRA mellet az UTE valamint a Fatum Nyíregyháza és BRSE vesz részt. A DVTK Monoron a Gödöllővel játszott két mérkőzést, egy győzelem, egy vereség a mérlege.