Extraliga hírmorzsák – felkészülési tornákkal hangoltak a csapatok

Archív, Egyéb 2022 előttről

Felkészülési tornákkal hangolnak a csapatok az október közepén induló bajnoki küzdelmekre. Lássuk, hogy halad a csapatok felkészülése. Heti körképünk.

Férfi Extraliga:

A bajnoki címvédő Pénzügyőr SE a Hírös Kupán szerepelt Kecskeméten, ahol a hazai Kecskeméti RC mellett a Vegyész RC Kazincbarcika és a DKSE voltak az ellenfelei. A torna első napján a Vegyész kétszer is győzni tudott a PSE ellen (2:1) és a hazaiak ellen is (3:0), a DKSE fiatal csapata nem tudta megszorongatni sem a Kecskemétet, sem a Pénzügyőrt. A torna másnapján győzött a Vegyész és a Pénzügyőr is, így a tornát a barcikai csapat nyerte, a fővárosiakat megelőzve, míg harmadikként a KRC zárt. A Fino Kaposvár csapatához időközben új center érkezett, a venezuelai Moises Vasquez. A Vegyészbe egy év kihagyás után visszatért Szabó Dávid: a rutinos ütőjátékos sérülése miatt volt kénytelen ilyen hosszú időt kihagyni. A Hírös Kupán megmutatta, hogy lehet már rá számítani az előttünk álló szezonban.

Miskolcon két másodosztályú és egy szlovák ellenfél ellen lépett pályára a DEAC, ahol a házigazda MEAFC-tól kikapott ugyan, ám Fodor Antal elégedett volt a látottakkal, elsősorban csapata támadásait dicsérte. A Kistext SE csapata pedig Szlovéniában edzőtáborozott, ahol két szlovén együttessel is megmérkőzött a felkészülés részeként. Természetesen a MAFC-BME csapata is gőzerővel készül az új szezonra, ők jövő hétvégén a Don Bosco Kupán szerepelnek a Vegyésszel, a DEAC-cal és a Kecskeméttel együtt.

Női Extraliga:

Mozgalmas napokon vannak túl a női Extraliga csapatai. A hétvégén Nyíregyházán rendezték a Fatum Kupát a bajnoki címvédő és házigazda Fatum Nyíregyháza, az MTK, az UTE, a Szent Benedek Röplabda Akadémia, a DVTK és a szlovák VK Brusno csapatainak részvételével. A csoportmérkőzések után az első elődöntőben a nyáron jelentősen megerősödő SZBRA 3:0-ra legyőzte a szintén jól igazoló UTE csapatát, míg a másik ágon a Fatum hasonló arányban kerekedett felül az MTK-n. A bronzmérkőzést nagy csatában az MTK nyerte (3:0), a döntőben pedig a hazaiak  3:0-ra diadalmaskodtak az SZBRA felett. Az ötödik helyen pedig a DVTK együttese végzett.

A Swietelsky Békéscsabai Röplabda SE a hétvégén Romániában, Lugoson járt felkészülési tornán, ahol előbb a CS Rapid Bukarestet győzték le egy nehéz mérkőzésen (3:1), majd drámai küzdelemben kétszettes hátrányból felállva győztek az SCM Craiova ellen. A házigazda CSM Lugoj elleni döntőt viszont elvesztette a BRSE, ám Tóth Gábor vezetőedző így is elégedett lehetett a csapatával. Nem pihennek a békéscsabai lányok, hiszen a héten a francia Volero Le Cannes együttese edzőtáborozik Békéscsabán, a két csapat több közös edzést és edzőmérkőzést is tart. A hétvégén pedig jön a Boraqua Kupa a Vasas és a CSM Lugoj részvételével.

Az 1.MCM-Diamant Kaposvár eközben Nyitrán vett részt felkészülési tornán, ahol előbb 3:0 arányban legyőzte a VKP Bratislava, a Prerov és a Trnava együtteseit, majd a döntőben a hazaiak ellen 3:1-re diadalmaskodott. Ezen a hétvégén pedig a Kaposvár Arénára szegeződik a figyelem: a nemzetközi tornán az UTE és az MTK mellett két szlovén csapat is (O.K. Maribor és a BL-induló Kalcit Volley) részt vesz. 

A Vasas-Óbuda nem tudta lejátszani első MEVZA-Kupa mérkőzéseit, ugyanis ellenfelénél, az OK Marina Kastelánál több játékos pozitív koronavírus-tesztet produkált, így kérték a mérkőzések elhalasztását, amibe a fővárosi együttes bele is ment.