A Kaposvár tornagyőztes Nyitrán, a BRSE második Lugojban

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Egy csapat híján gyakorlatilag a női Extraliga teljes mezőnye pályán volt a hétvégén, közülük az 1. MCM-Diamant Kaposvár a szlovákiai Nyitrán nyert meg egy ötcsapatos tornát, míg a Swietelsky-Békéscsaba a romániai Lugojban végzett második helyen három román csapat között.

 

Mind a négy mérkőzését megnyerte Nyitrán az 1. MCM-Diamant Kaposvár extraligás női röplabdacsapata, és ezzel az első helyen zárta a kétnapos nemzetközi felkészülési tornát, amelyen három nemzet öt együttese vett részt. A Diamant formálódó csapata pénteken és szombaton játszotta első felkészülési találkozóit, és az első meccsen Vincent Lacombe tanítványai három szettben verték a VKP Bratislava, a Prerov és a Trnava gárdáját, az első hely sorsáról döntő mérkőzésen pedig 3:1 arányban nyertek a 2020-ban Challenge Kupa negyeddöntős házigazdák ellen.

A Kaposvár mérkőzései:
– VKP Bratislava (szlovák) 3:0 (12, 18, 20)
– Prerov (cseh) 3:0 (16, 22, 20)
– Trnava (szlovák) 3:0
– Nyitra (szlovák) 3:1

A békéscsabai lányok a romániai Lugojban vendégszerepeltek, ahol először a Rapid Bukarestet győzték le 3:1-re, majd 0:2-ről fordítva nyertek a Craiova ellen. Az első helyről döntő találkozón Tóth Gábor együttese ugyan 3:1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól, de így is az előkelő második helyen végeztek.

A BRSE mérkőzései:
– CS Rapid Bukarest (román) 3:1 (–24, 23, 22, 21)
– SCM Craiova (román) 3:2 (–24, –23, 15, 20, 10)
– CSM Lugoj (román) 1:3 (–20, –21, 27, –18)

 

Ami a többi csapatot illeti, az Extraliga öt gárdája (a hazai Fatum Nyíregyháza mellett a Szent Benedek, az MTK, az UTE és a DVTK) Nyíregyházán vett részt a Fatum Property Kupán (erről külön részletesebb beszámoló is olvasható lesz honlapunkon).

A Vasas Óbuda eredetileg két Közép-európai Liga mérkőzést játszott volna Mariborban, a horvát OK Marina Kastela ellen, azonban úgy tűnik, hogy a mostani idényt is befolyásolni fogja a koronavírus-járvány. a horvát csapata több játékosa is pozitív tesztet produkált, emiatt a szombati és vasárnapi MEVZA-mérkőzések elhalasztását kérte.