Ezüst- és bronzérem a korosztályos strandröplabda MEVZA-tornán

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Az U16-os lányok között Erdős Dalma és Hermeczi Bernadett a 3. helyen, míg Niemeier Lukas és Veress Ákos a 2. helyen végzett a hétvégi U16-os és U18-as Közép-Európa Kupán (MEVZA).

 

A járványügyi helyzet enyhülésével újraindult nemzetközi strandröplabda élet: július 22. és 25. között U16-os és U18-as MEVZA versenyre került sor az ausztriai Hartbergben.

A Magyar Röplabda Szövetség igyekezett maximálisan kihasználni a lehetőséget: a szövetség valamennyi versenyszámba 3 páros nevezését adta le, s szerencsére minden benevezett páros meg is kapta a részvétel lehetőségét, így 12 páros, 24 játékos, 10 edző és kísérő, vagyis 34 fős delegáció képviselte Magyarországot az eseményen. A magyar csapatnál egyedül a rendező osztrákok voltak többen.

Azonban nem csak a létszám, de az elért eredmények is figyelemreméltóak! A remek kezdésnek köszönhetően valamennyi párosunk sikerrel vívta ki a továbbjutást a csoportból.

A legnagyobb sikert Soós Izsák tanítványai, Niemeier Lukas és Veress Ákos (SRSE) érték el, akik az U16-os fiúk között végül egészen a döntőig meneteltek, ahol végül 2:0 arányban maradtak alul a házigazda osztrák párossal szemben, ezzel ezüstérmet szereztek.

Szintén éremmel tért haza az Erdős Dalma, Hermeczi Bernadett (Békéscsaba) alkotta duó, akik Nacsa Gábor edző irányításával vasárnap ugyan egy rendkívül szoros mérkőzésen alulmaradtak az elődöntőben, azonban a bronzmérkőzésen – ismét csak három szettes mérkőzésen – végül győzelmet arattak és ezzel az előkelő harmadik helyet szerezték meg a 16 párosból álló mezőnyben.

 

U16-os és U18-as Közép-Európa Kupa (MEVZA Championship), Hartberg, 2021. július 23-25., magyar végeredmények:

U16 lány:
Erdős Dalma, Hermeczi Bernadett: 3. hely
Németh Zina, Uhlmann Fanni: 5. hely
Varga Kinga, Stréli Tamara: 5. hely

U16 fiú:
Niemeier Lukas, Veress Ákos: 2. hely
Tari Bendegúz, Vincze Tamás: 5. hely
Zeitler Mihály, Zrupkó-Várady Ádám: 9. hely

U18 lány:
Bútor Anna, Gubik Hanna: 5. hely
Honti-Majoros Chiara, Kun Stefánia: 9. hely
Réthelyi Orsolya, Szabó Anna: 9. hely

U18 fiú:
Borbély Boldizsár, Polgár Levente: 5. hely
Udvarhelyi Márton, Tari Bence: 5. hely
Dóczi Attila, Munkácsi Levente: 9. hely

Játékosainkon kívül a magyar sípmesterek is értékes tapasztalatokat szerezhettek július folyamán Ausztriában: Sík Barbara és Takács Ádám az osztrák bajnokság grazi fordulóján, míg Soltész Róbert a hartbergi MEVZA-n vehetett részt.