Női Eb-felkészülés: ezúttal az azeriek voltak jobbak

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Lejátszotta második Eb-felkészülési mérkőzését a Bakuban edzőtáborozó magyar női röplabda-válogatott, amely négyszettes mérkőzésen ezúttal 3:1-es vereséget szenvedett a házigazdák ellen.

 

NŐI EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BAKU:
Azerbajdzsán–Magyarország 3:1 (–22, 23, 10, 18)
AZERBAJDZSÁN:
Mertsalova 10, Kirilyuk 10, Azizova 20, Pavlenko 15,
Abdulazimova 6, Besman 3. Csere: Karimova, B. Aliyeva (liberók), I. Aliyeva 1, R. Aliyeva, Alishanova. Szövetségi kapitány: Vugar Aliyev.
MAGYARORSZÁG: Gyimes 5, Király-Tálas 3, Szakmáry 8, Pekárik 3, Németh A. 10, Pallag 4. Csere: Tóth F. (liberó), Kump 2, Török 6, Bagyinka. 2, Papp 6, Szedmák, Kiss G. 4, Szűcs K. 4, Vezsenyi 2. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Edzői értékelés
Jakub Gluszak:
– Ahogyan a szerdai győzelem alkalmával is elmondtam, az eredmény abszolút másodlagos a felkészülés jelen szakaszában. Ismét lehetőséget tudtam adni mindenkinek, sok hasznos visszajelzést kaptam a csapattól. Ma túl sokszor ragadtunk be egy-egy állásba, így folyamatosan hátrányban kellett röplabdáznunk, ami sok energiát emésztett fel. Összességen a bakui hetet nagyon pozitívan értékelem, haladunk tovább a megtervezett úton. Az azerieknek nagyon köszönjük a szíves vendéglátást, mindent megtettek azért, hogy otthon érezzük magunkat.

 

A mieink második edzőmérkőzése is döcögősen indult, s bár az első szett eleje szoros volt, a játszma közepén öt ponttal is elhúztak a hazaiak. Szerencsére gyorsan sikerült kilábalni a hullámvölgyből és a végjátékhoz érve megint a mieinknél volt az előny, s végül ismét sikerült szettgyőzelemmel indítani a találkozót.

Jakub Gluszak ezúttal is igyekezett játszmánként forgatni a csapatot (a gyomorrontással küzdő Juhár Dalmára most sem számíthatott), s bár a szett közepéig rendre a mieink vezettek, a végjátékban fordult a kocka, s egyenlítettek a vendéglátók, akik a harmadik szettben is lendületben maradtak, s végül összesen 10 pontot engedélyeztek a mieinknek. A negyedik felvonásban sikerült talpra állnia a mieinknek, a játszma közepétől azonban fokozatosan elléptek a hazaiak és végül ezt a szettet is simán nyerték, így az összecsapást is 3:1-re.

Válogatottunk hazautazása után Győrben folytatja majd a lekészülést, majd augusztus első hetében Szombathelyen, a Savaria kupán szerepel majd.