A DVTK lesz a női Extraliga nyolcadik csapata

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Hivatalossá vált, hogy bár a DVTK az idény végén kiesett az Extraligából, a feljutást kiharcoló Gödöllői RC visszalépésének köszönhetően a következő idényben is a legjobbak között szerepelhet.

 

„Sajnos a tavalyi esztendő egy hihetetlen sérülésdömpinggel zárult, így bár sokáig úgy tűnt, hogy meg tudjuk hosszabbítani Extraliga tagságunkat, végül ez nem sikerült – nyilatkozta dr. Szabó Éva, a DVTK röplabda szakosztályának sportigazgatója a klub honlapján. – Egészen eddig úgy készültünk, hogy az NB I-ben kezdi meg a klub a szereplést, azonban a feljutást kiharcoló Gödöllő csapata végül különböző okok miatt nem vállalta az Extraliga szereplést. A szövetség elnöksége a napokban úgy döntött, hogy a DVTK-t kéri fel az Extraligában való szereplésre. A sportág érdekében az egyeztetések után úgy döntöttünk, hogy el kell fogadnunk a felkérést, mivel nem lett volna szerencsés, ha csonka mezőnnyel indul el a hazai elit versenysorozat. Mivel eddig az NB I-re készültünk, a többiekhez képest le vagyunk maradva a csapatépítésben, ennek ellenére szeretnénk versenyképes csapatot építeni: célunk a bentmaradás kiharcolása lesz, ehhez kérjük szurkolóink támogatását.”

Az együttes új vezetőedzővel, a korábbi szövetségi kapitány Farkas Mihállyal a kispadon szerepel majd az élvonalban. A csapatot négy évig irányító Toma Sándor júniusban távozott. A DVTK az előző szezonban alulmaradt az MTK elleni helyosztón, így búcsúzott az élvonaltól, ám miután a feljutó Gödöllő nem vállalta az Extraliga-indulást, mégis a legjobbak között szerepelhet.

A női röplabda Extraliga 2021/2022-es idényének résztvevői:
1. MCM-Diamant Kaposvári NRC, DVTK, MTK Budapest, Fatum Nyíregyháza, Swietelsky-Békéscsaba, Szent Benedek RA, UTE, Vasas Óbuda