Női Eb-felkészülés: kezdésként magabiztos siker az azeriek ellen

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Lejátszotta első Eb-felkészülési mérkőzését a Bakuban edzőtáborozó magyar női röplabda-válogatott, amely négyszettes mérkőzésen 4:0-ra legyőzte a házigazdákat. A két csapat pénteken újra összeméri erejét.

 

NŐI EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BAKU:
Azerbajdzsán–Magyarország 0:4 (–29, –22, –21, –20)
AZERBAJDZSÁN:
Besman 1, Mertsalova 15, Kirilyuk 14, Azizova 13, Baidiuk 2, Abdulazimova 6. Csere: Karimova, Parshkova (liberók), I. Aliyeva 1, Alishanova 1, Pavlenko 8, B. Aliyeva.
MAGYARORSZÁG: Király-Tálas 2, Szakmáry 6, Pekárik 7, Németh A. 13, Kiss G. 6, Gyimes 4. Csere: Tóth F., (liberó), Pallag 12, Kump 3, Vezsenyi 2, Török 6, Bagyinka. 2, Szűcs K., 5, Papp 1, Szedmák 5. Szövetségi kapitány: Jakub Gluszak.
Edzői értékelés
Jakub Gluszak:
– A mai meccsen nem az eredmény volt a fontos, de természetesen azzal is elégedett vagyok. Sokat kell még javulnunk, de örülök, hogy viszont láttam a pályán az edzésen gyakoroltakat. A magas labdákból elért támadási hatékonyságunknak különösen örülök, mivel ez az egyik gyenge pontunk és sokat dolgozunk rajta. Juhár Dalmának jobbulást kívánok itt is, bízom benne, hogy pénteken már rá is számíthatok.

 

Kicsit döcögősen indult a mieink számára a mérkőzés (ráadásul Juhár Dalmára gyomorrontás miatt nem is számíthatott a kapitány), érződött, hogy a júliusi újrakezdés óta most játszik először mérkőzésszituációban a csapat. Minden nehézség ellenére azonban egy alaposan elhúzódó végjátékban végül a mieink megnyerték az első játszmát. Jakub Gluszak minden játszma elején két-három új játékosnak is játéklehetőséget adott és forgatta a csapatot.

A hazaiak viszont nagyjából ugyanazzal a csapattal játszottak végig, náluk azonban több kulcsjátékos is sérült, vagy éppen a közelmúltban szült, így az ő lehetőségeik jelenleg eléggé behatároltak. Idővel pedig a mieink játéka is egyre stabilabbá vált, és végül a következő játszmákat egyre magabiztosabb teljesítménnyel nyerték.

A két csapat pénteken (magyar idő szerint 16 órától) is összeméri erejét az azeri fővárosban.