Strandröplabda ob: „napszervával” zárult a csepeli forduló

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A férfiaknál Kiss Dániel és Rása Alex, a hölgyeknél Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi nyerte az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik fordulóját Csepelen.

 

A női elődöntőkkel kezdődött a vasárnapi program, s itt is akadtak meglepetések. Igaz, nem a végkimeneteleket illetően, hanem a szorosságukat. Mert a gödöllőiek 16 éves, selejtezőből feljutó meglepetéspárosa, Bútor Anna és Kristóf Dóra váratlanul megszorongatta az SRSE-s Vasvári testvéreket, Esztert és Zsófit (21:17, 21:19), ezzel szemben Szombathelyi Szandra és Villám Lilla (Vasas) elég simán elpáholta az első forduló győztesét, a KSE-s Győri Pannát és Szabó Adriennt (21:10, 21:12).

Győriék aztán a bronzmeccsre összeszedték magukat és végül két játszmában megszerezték a harmadik helyet, a finálé viszont csak a harmadik szettben dőlt el a Vasvári tesók javára, akik két év után nyertek újra ob-fordulót (Zsófi két hete Vecsey Fannival nyert Gyenesdiáson), míg Szombathelyi és Villám háromból már a harmadik ezüstjét gyűjtötte be.

A férfiaknál Pénzügyőrös házidöntőt rendeztek, miután az egyik elődöntőben Kiss Dániel és Rása Alex a múlt heti U20-as Eb hőseit, az ott 4. helyet szerző Mikuláss-Koch Marcellt (SRSE) és Szabó Vilmost (Pénzügyőr) győzték le, míg Bán Viktor és Solti Péter a gyenesdiási döntős Fazekas Balázst, és az ott megsérülő társa helyére beugró korábbi ötszörös bajnok Bagics Balázst (Penta-KSE) múlta felül.

A bronzmeccs után aztán a fiatalok örülhettek, míg a két éve még egymás oldalán bajnoki címet szerző Bán és Kiss párharcát végül utóbbi nyerte egy elég sima döntőben, amelynek viszont a befejezése elég stílusosra sikerült, ugyanis mindkét fél bemutatott egy „napszervát”.

A fiúk U16-os bajnokságát a címvédő Tari Bence és Veress Ákos (SRSE) nyerte, miután a fináléban Frányó Zalánt és Niemeier Lukast (SRSE) múlták felül, míg a bronzérmes az egri Tari Bendegúz és Vincze Tamás lett.