U16-os Eb: legyőztük Szlovákiát – 7. a magyar válogatott

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A hetedik helyen végzett a magyar leány U16-os válogatott a szlovákokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon. A mieink Homonnán a másik házigazdával csaptak össze a helyosztón és nyertek magabiztosan 3:0-ra.

 

Leány U16-os Európa-bajnokság, a 7-8. helyért:
Szlovákia – Magyarország 0:3 (–20, –20, –18)
Homonna (Szlovákia), 100 néző. V: Verrascina (olasz), Stojcic-Fogel (izraeli).
SZLOVÁKIA: Dreisigova 7 , Boldocka 8, Nespalova 1, Cibulova 4, Kanova 17, Bilikova. Csere: Stefanikova (liberó), Grocka 1, Jancova, Monikova 1. Szövetségi edző: Michal Matusov.
MAGYARORSZÁG: Jámbor 9, Kállai 5, Erőss 14, Botyánszki 11, Nagy S. 3, Vértes 3. Csere: Bencze (liberó). Szövetségi edző: Kőnig Gábor.

 

Elég jól ismerhette egymást a két csapat, hiszen a felkészülés során négyszer is megütköztek egymással: először szoros meccsen a szlovákok nyertek, azt követően viszont háromszor elég simán a mieink, így bizakodva tekinthettünk a találkozó elé. Szorosan kezdődött a találkozó, de rendre a mieink vezettek, sőt a szett közepén hárommal is sikerült elhúznia a mieinknek, de 19:19-nél mégis egyenlő volt az állás. Ezt követően azonban mindössze egy pontot szereztek a hazaiak, így a magyar csapat vonulhatott előnnyel a térfélcserénél (20:25).

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint zajlott mit az első: szoros volt az állás, de rendre a mieink vezettek, a végjáték azonban megint a mieinknek sikerült jobban (20:25), csak amíg az első szettben elsősorban Erőss Mirtill dominált, a másodikban Jámbor Cecília és Botyánszki Fanni termelte a pontokat.

A harmadik játszmában viszont már az elejétől kezdve a mieink domináltak, sőt a szett közepén már hét ponttal is vezettek a mieink. Ugyan ezt követően egyszer még visszajöttek négyre északi szomszédjaink, de Kőnig Gábor egy időkéréssel rendet tett a fejekben. A végén hét meccslabdánk is volt, amiből a másodikat használták ki a mieink Erőss Mirtill révén (18:25), így a hetedik helyen zárta az Eb-t csapatunk.